Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Πριγκόζιν καλεί σε ανταρσία και βαδίζει κατά της Μόσχας - Κατηγορεί ότι βομβαρδίστηκε η Wagner

Freepen.gr - Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας ζήτησε την Παρασκευή από τον Yevgeny Prigozhin, ιδρυτή της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες και είπε ότι η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ξεκίνησε έρευνα ανταρσίας σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του.

"Οι δηλώσεις που διαδίδονται για λογαριασμό του Yevgeny Prigozhin είναι απολύτως αβάσιμες. Σε σχέση με αυτές τις δηλώσεις, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για έκκληση σε ένοπλη ανταρσία. Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι παράνομες ενέργειες." ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει την κατάσταση που εκτυλίσσεται γύρω από το Πριγκόζιν και ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

* * *

Οι κρίσιμες εγκαταστάσεις της Μόσχας έχουν τεθεί υπό ενισχυμένη προστασία, τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί, δήλωσε στο TASS πηγή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

«Τα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα έχουν ενισχυθεί· όλες οι κρίσιμες εγκαταστάσεις, κυβερνητικά και μεταφορικά αντικείμενα τέθηκαν υπό ενισχυμένη προστασία», είπε η πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, οι ειδικές μονάδες της Ρωσικής Εθνοφρουράς τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα.

* * * 

Ποινική υπόθεση με την κατηγορία της οργάνωσης ένοπλης ανταρσίας κινήθηκε εναντίον του ιδρυτή της Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, αφού το κανάλι του στο Telegram δημοσίευσε τους ισχυρισμούς του ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έπληξε μονάδες του PMC με αεροπορικές επιδρομές και τις εκκλήσεις του σε υποστηρικτές να ξεσηκωθούν κατά της εθνικής κυβέρνησης.

Το υπουργείο Άμυνας κατέρριψε τους ισχυρισμούς για αεροπορικές επιδρομές σε μονάδες της PMC Wagner. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για την κατάσταση σχετικά με την Πριγκόζιν, προσθέτοντας πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

* * *

Ο αναπληρωτής διοικητής των ρωσικών κοινών δυνάμεων της Ρωσίας στην περιοχή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης Σεργκέι Σουροβίκιν κάλεσε το Wagner PMC να συμμορφωθεί με την εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και να επιλύσει όλα τα ζητήματα ειρηνικά, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Σας προτρέπω να σταματήσετε. Ο εχθρός περιμένει να κλιμακωθεί η εσωτερική μας πολιτική κατάσταση. [...] "Έχουμε περάσει μαζί έναν δύσκολο δρόμο, πολεμούσαμε μαζί, διακινδυνεύαμε, είχαμε απώλειες, κερδίζαμε μαζί. Είμαστε από το ίδιο αίμα, είμαστε μαχητές", πρόσθεσε.


* πληροφορίες TASS

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail