Οργισμένος ο Καντίροφ με τη Wagner: Οι Τσετσένοι καταδρομείς φεύγουν για περιοχές εντάσεων

Έλενα Αφονίνα/TASS
Freepen.gr - Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ κατηγόρησε την ένοπλη ανταρσία του PMC Wagner ως προδοσία και είπε ότι οι Τσετσένοι κομάντος βρίσκονται καθ' οδόν προς τις περιοχές εντάσεων.

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι τελεσίγραφο προς το υπουργείο Άμυνας», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram. "Είναι μια πρόκληση για το κράτος. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση, είναι απαραίτητο για τον στρατό, τις δυνάμεις ασφαλείας, τους κυβερνήτες και τον άμαχο πληθυσμό να συσπειρωθούν γύρω από τον εθνικό ηγέτη. Στρατιώτες του Υπουργείου Άμυνας και οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς της Τσετσενίας (Rosgvardiya) έχουν ήδη αναχωρήσει για τις περιοχές της έντασης. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ρωσίας και να προστατεύσουμε την κρατικότητά της!» έγραψε ο Καντίροφ.

Είναι σίγουρος πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λαμβάνει αποφάσεις «με ισορροπημένο και σχολαστικό τρόπο».

"Καθένας από εμάς βλέπει μόνο ένα μέρος του χάρτη, αλλά τα βλέπει όλα! Ο πρόεδρος σημείωσε πολύ σωστά στην ομιλία του προς το έθνος - αυτή είναι μια στρατιωτική ανταρσία! Δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες! Υποστηρίζω πλήρως κάθε λέξη του Πούτιν», είπε ο Καντίροφ.

Προέτρεψε τους στρατιωτικούς της Στρατιωτικής Περιφέρειας του Βορείου Καυκάσου να μην υποκύψουν σε προκλήσεις.

"Όποιους στόχους και αν διακηρύξουν κάποιοι και ό,τι υποσχέσεις μπορεί να δώσουν κάποιοι - σε μια εποχή όπως αυτή, η ασφάλεια του κράτους και η ενότητα της ρωσικής κοινωνίας είναι πάνω από όλα! Δείτε πώς οι εχθροί μας στη Δύση εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση. Πόσοι υπαινιγμοί , πόσα ψέματα, πόσες ψευδείς εκκλήσεις που τρομάζουν τους πολίτες μας και δημιουργούν τον κίνδυνο αποσταθεροποιητικής κατάστασης χρησιμοποιούνται. Αυτές είναι οι αναμενόμενες συνέπειες της προδοτικής πορείας του Πριγκόζιν», έγραψε ο Καντίροφ.

Επανέλαβε ότι τα τρέχοντα γεγονότα αποτελούν πρόκληση για το κράτος. «Είναι απαραίτητο ο στρατός, οι δυνάμεις ασφαλείας, οι κυβερνήτες και ο άμαχος πληθυσμός να συσπειρωθούν γύρω από τον εθνικό ηγέτη», τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail