Λεπτομέρειες της συμφωνίας Μόσχας - Wagner που έβαλε τέλος στην απόπειρα εξέγερσης ή... "εξέγερσης"

Freepen.gr - Αργά στις 24 Ιουνίου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη συμφωνία που έβαλε τέλος στην απόπειρα εξέγερσης του Εβγκένι Πριγκόζιν και του τμήματος των μονάδων Βάγκνερ που τον υποστήριξαν.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η ποινική υπόθεση που άνοιξε η FSB εναντίον του Πριγκόζιν θα σταματήσει και θα εγκαταλείψει τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι ο Πριγκόζιν «θα πάει στη Λευκορωσία». Δεν διευκρίνισε τι θα κάνει εκεί ο δημόσιος λάτρης του Wanger.

Οι μαχητές της Βάγκνερ που υποστήριξαν τον Πριγκόζιν δεν θα διωχθούν, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Εκείνοι που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην απόπειρα εξέγερσης (το μεγαλύτερο μέρος των μονάδων του Wagner) θα επιτρέπεται να υπογράψουν συμβάσεις με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δήλωσε ο Peskov.

Επί του παρόντος, οι μονάδες της Βάγκνερ επιστρέφουν στα στρατόπεδά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Prigozhin, βίντεο και φωτογραφίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail