Ο Πούτιν λέει ότι η Wagner χρηματοδοτείται πλήρως από τη ρωσική κυβέρνηση

Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Κρεμλίνο Pool Photo via AP
Freepen.gr - Η ρωσική κυβέρνηση εξασφάλισε πλήρως τη χρηματοδότηση της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner (PMC), δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με το στρατιωτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας.

«Θέλω να σημειώσω και θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι η χρηματοδότηση ολόκληρου του ομίλου Wagner ήταν πλήρως εξασφαλισμένη από το κράτος», είπε. «Χρηματοδοτήσαμε πλήρως αυτήν την ομάδα από το υπουργείο Άμυνας, από τον κρατικό προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Από τον Μάιο του 2022 έως τον Μάιο του 2023, μόνο το κράτος διέθεσε 86,2 δισεκατομμύρια ρούβλια (1 δις δολάρια) στην PMC Wagner με τη μορφή μισθού σε μαχητές και ανταμοιβών κινήτρων, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Από αυτό το ποσό, οι αποδοχές ανήλθαν σε 70,38 δις [ρούβλια], οι ανταμοιβές κινήτρων ανήλθαν σε 15,87 δις [ρούβλια], οι πληρωμές ασφάλισης ανήλθαν συνολικά σε 110,17 δις [ρούβλια]», είπε.

Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του Βάγκνερ, η εταιρεία Concord, έλαβε 80 δισεκατομμύρια ρούβλια (940 εκατομμύρια δολάρια) από το κράτος σε ένα χρόνο για προμήθεια τροφίμων και παροχή υπηρεσιών τροφίμων στον στρατό, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail