Μικροσκοπικές νίκες και μεγάλες απώλειες στο Μύλο Κρέατος του Zaporozhye

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην πρώτη γραμμή του Zaporozhie, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν ένα νέο κύμα μεγάλης κλίμακας επιθετικών επιχειρήσεων τις τελευταίες ημέρες.

Όπως γράφει το southfront.org, μετά από μια παρατεταμένη παύση που συνοδεύτηκε από κάποιες απόπειρες επίθεσης κοντά στο Orekhov, οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν πρόσφατα τη μαζική τους επίθεση στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα δύο εβδομάδων σκληρών μαχών, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε τελικά να επεκτείνει τον έλεγχο της ζώνης και να εισέλθει στο χωριό Πιατιχάτκι. Το πρωί της 19ης Ιουνίου, Ουκρανοί στρατιώτες γύρισαν ένα βίντεο στο οποίο διεκδικούσαν τον έλεγχο του οικισμού. Οι ρωσικές μονάδες φέρεται να αποσύρθηκαν εκ των προτέρων από το χωριό.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν σε βάθος έως και 2,5 χιλιομέτρων από τις πρώτες γραμμές του μετώπου. Κατά την εκκαθάριση ναρκών και την τοποθέτηση μονοπατιών στη ρωσική άμυνα, οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν τα συστήματα εκκαθάρισης ναρκών M58 «Mine Clearing Line Charge» που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα κέρδη της Ουκρανίας οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες των προωθούμενων μονάδων. Μόνο πλάνα μιας από τις μάχες επιβεβαίωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν τουλάχιστον τρία άρματα μάχης T-72, ένα BMP-1, ένα όχημα αναγνώρισης BRM-1K και δύο τεθωρακισμένα οχήματα. Οι ουκρανικές δυνάμεις στο χωριό βομβαρδίζονται επίσης συνεχώς από ρωσικό πυροβολικό, καθώς και από ρωσικά συστήματα TOS Solntsepek.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει το προπύργιο τους στην περιοχή, ενώ ο ρωσικός στρατός αναμένεται να εξαπολύσει αντεπιθέσεις όπως συνέβη σε άλλους οικισμούς στην περιοχή Zaporozhie. Ο ουκρανικός στρατός είχε ήδη διεκδικήσει τον έλεγχο του χωριού πριν από αρκετές ημέρες, αλλά αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Ο έλεγχος του χωριού Pyatihatki ανοίγει το δρόμο για ουκρανικές επιθέσεις στις ανατολικές πλευρές της ρωσικής ομάδας στο Kamenskoe που βρίσκεται στην ακτή της δεξαμενής νερού Kakhovka. Το χωριό βρίσκεται επίσης στο δρόμο που οδηγεί στην πόλη Βασίλιεφκα, όπου ο ουκρανικός στρατός αναμένεται να επιχειρήσει επιθέσεις στο εγγύς μέλλον.

Στις υπόλοιπες περιοχές, η πρώτη γραμμή παραμένει αμετάβλητη. Στα νότια του Ορέχοβου, οι βαριές μάχες συνεχίζονται στο Ραμποτίνο.

Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται νότια της Vellikaya Novoselka, όπου ρωσικές μονάδες κατέχουν πλεονεκτικές θέσεις στα διοικητικά υψώματα.

Το χωριό Novodonetskoe παραμένει υπό τον έλεγχο των Πεζοναυτών του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού. Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα Ουκρανών πεζοναυτών καταστράφηκε κοντά στο χωριό Urozhainoe.

Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτικών που παραδόθηκαν στην πρώτη γραμμή έχει αυξηθεί σημαντικά. Εν μέσω βαρέων απωλειών του ουκρανικού στρατού κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης, οι Ουκρανοί δεν είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιηθούν ως τροφή για κανόνια και παραδίνονται κατά ολόκληρες ομάδες και μονάδες, σώζοντας τις ζωές τους από τον μύλο κρέατος που τους περιμένει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail