Τα επεισόδια στη Γαλλία στοίχισαν ήδη 1 δισεκατομμύριο ευρώ ζημιά

Αστυνομικοί που ανταποκρίνονται σε ταραχές σε όλη τη χώρα περνούν μπροστά από ένα κατάστημα με σουβενίρ στο Παρίσι, Σάββατο 1 Ιουλίου 2023. (ΑΡ Photo/Christορhe Εna)
Freepen.gr -
Η Γαλλία έχει υποστεί ήδη ζημιά 1 δισεκατομμυρίου ευρώ λόγω εκτεταμένων ταραχών, δήλωσε ο Geoffrey Roux de Bézieux, επικεφαλής της μεγαλύτερης ομοσπονδίας εργοδοτών της Γαλλίας, το Movement of the Enterprises of France (MEDEF), κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Περισσότερα από 200 καταστήματα λεηλατήθηκαν ολοσχερώς, 300 υποκαταστήματα τραπεζών καταστράφηκαν, 250 καπνοπωλεία επηρεάστηκαν, με λειτουργικές μεθόδους απόλυτης βίας. Τα πάντα έκλεψαν, ακόμα και ταμειακές μηχανές, πριν βάλουν φωτιά για να καταστραφούν. Οι ασφαλιστικές εταιρείες κινητοποιούνται για να πάνε το συντομότερο δυνατό, είμαι βέβαιος πως οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα αποζημιωθούν», είπε.

Παρά τον ισχυρισμό του Bézieux ότι οι επιχειρήσεις θα αποζημιωθούν, οι ασφαλιστικές εταιρείες συχνά αυξάνουν τα ασφάλιστρα στις επιχειρήσεις λόγω αυξημένου κινδύνου μελλοντικών ταραχών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Bézieux, αυτός ο τεράστιος αριθμός δεν περιλαμβάνει καν τον τουρισμό και επίσης ζημιές σε δημόσιους θεσμούς όπως σχολεία, βιβλιοθήκες, αστυνομικά τμήματα, καθώς και τα εκατοντάδες οχήματα που πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια των πανεθνικών ταραχών. Οι ταραχοποιοί, για παράδειγμα, στόχευσαν μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της χώρας, τη βιβλιοθήκη Αλκαζάρ της Μασσαλίας, με τις ζημιές από εμπρησμό πιθανόν να κοστίσουν εκατομμύρια στους φορολογούμενους μόνο για την αποκατάσταση.

«Είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε έναν ακριβή αριθμό, αλλά έχουμε ξεπεράσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε τη ζημιά στον τουρισμό. Τα βίντεο με τις ταραχές, που έκαναν τον γύρο του κόσμου, βλάπτουν την εικόνα της Γαλλίας. Είναι πάντα δύσκολο να γνωρίζουμε εάν ο αντίκτυπος θα είναι διαρκής, αλλά σίγουρα θα υπάρξει πτώση στις κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι, όταν η σεζόν ήταν πολλά υποσχόμενη. Τα ταξίδια έχουν ήδη ακυρωθεί», είπε ο Bézieux.
 
* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail