Οι ζημιές που ζητά η Κριμαία από την Ουκρανία ξεπερνούν τα 11 δις δολάρια

pixabay / DimitroSevastopol
Freepen.gr - Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων που επιδιώκει η Κριμαία στη αγωγή της κατά της Ουκρανίας για το μπλοκάρισμα της παροχής νερού στη χερσόνησο και άλλα μέτρα θα ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια (περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Κριμαίας Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ.

"Υπολογίσαμε τις ζημιές που υπέστη ο προϋπολογισμός της Δημοκρατίας της Κριμαίας ως αποτέλεσμα της παρεμπόδισης της παροχής νερού, που τεκμηριώνονται από επίσημα έγγραφα. Ανέρχεται σε 152,2 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια). Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει απώλειες από επιχειρηματίες, δημόσιους οργανισμούς και ούτω καθεξής. Θα διεξαχθεί έρευνα. Θα ζητήσουμε αξιολογήσεις εμπειρογνωμόνων από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς και, σίγουρα, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και θα ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια», είπε ο αξιωματούχος στο τηλεοπτικό κανάλι Crimea-24 το βράδυ του Σαββάτου.

"[Μια παρόμοια έρευνα για] τον αποκλεισμό των τροφίμων θα ακολουθήσει", συνέχισε ο Κονσταντίνοφ.

Σύμφωνα με τα λόγια του, η Κριμαία θα επιδιώξει επίσης αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την καταστροφή του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka (HPP) και άλλες πράξεις δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση του Κιέβου ή δυνάμεις πιστές σε αυτήν.

"Εξάλλου, υποστήκαμε ορισμένες ζημιές ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας. Επίσης υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια [ρουβλίων]", πρόσθεσε ο Κονσταντίνοφ.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Κριμαίας κατέγραψε την αγωγή για τον αποκλεισμό του νερού στις 3 Ιουλίου. Τα μέρη που θα κατηγορηθούν βάσει της αγωγής είναι το Υπουργείο Οικολογίας και Φυσικών Πόρων της Ουκρανίας, η Κρατική Υπηρεσία Υδάτινων Πόρων της Ουκρανίας και η διαχείριση του Καναλιού της Βόρειας Κριμαίας. Διεκδικητής είναι το Κρατικό Συμβούλιο της Κριμαίας. Το συνολικό ποσό των ζημιών που αναφέρονται στην αγωγή υπερβαίνει τα 152,2 δισεκατομμύρια ρούβλια. Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail