Συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός ως μέλος εγκληματικής ομάδας που λήστευε πρατήρια υγρών καυσίμων στα Νότια Προάστια

Συνελήφθη πρωινές ώρες προχθές (13-7-2023), στη Γλυφάδα, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, 19χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Ν. περί όπλων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων για τον εντοπισμό του 19χρονου, ως τρίτου ταυτοποιημένου μέλους εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων στα Νότια Προάστια, εντοπίσθηκε χθες (13-7-2023), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, έξω από την οικία του στην περιοχή της Γλυφάδας και συνελήφθη.

Τις απογευματινές ώρες της 27-4-2023 και της 28-4-2023 σε Αργυρούπολη και Αθήνα, δυνάμει ενταλμάτων, 20χρονος και 17χρονος (ημεδαποί) για σύσταση συμμορίας, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τα μέσα του μήνα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει και ενωθεί σε εγκληματική ομάδα, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, όπου παρατηρείται μειωμένη κυκλοφορία πολιτών, τα μέλη της συμμορίας με εναλλασσόμενη σύνθεση, μετέβαιναν με δίκυκλα οχήματα μικρού κυβισμού που είχαν στην κατοχή τους  σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, αναζητώντας πρατήρια υγρών καυσίμων όπου εργάζονταν ένας υπάλληλος.

Μόλις εντόπιζαν το πρατήριο-στόχο, κατόπτευαν το χώρο, είτε πραγματοποιώντας επιτόπιες διελεύσεις, είτε παρουσιαζόμενοι σε αυτό ως πελάτες και σε κατάλληλη χρονική στιγμή, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και φορώντας γάντια, προσέγγιζαν τον εκάστοτε υπάλληλο.

Με την απειλή μαχαιριού ή πιστολιού, τον ακινητοποιούσαν, εξαναγκάζοντας τον να τους παραδώσει τις εισπράξεις του καταστήματος και διέφευγαν.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών .

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail