Σχεδόν το 20% των προμηθειών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχει ήδη χαθεί-FT

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός αλλάζει τακτική σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις σημαντικές απώλειες που έχουν μέχρι στιγμής καταστρέψει την αντεπίθεσή του, ανέφεραν οι Financial Times την Τετάρτη, επικαλούμενοι αξιωματούχους στο Κίεβο και τη Δύση.

Οι πηγές του πρακτορείου ισχυρίστηκαν πως οι ουκρανικές απώλειες ήταν "βαριές" τις πρώτες εβδομάδες της πολυαναμενόμενης επιχείρησής τους, με τις προσπάθειες διείσδυσης στη ρωσική αμυντική γραμμή μέχρι στιγμής να κοστίζουν στο Κίεβο "σχεδόν το ένα πέμπτο του κιτ του ΝΑΤΟ" που προβλέπεται για την προσπάθεια.

Αφού απέτυχαν να επιτύχουν σημαντική πρόοδο στις πρώτες φάσεις της επιχείρησης, οι Ουκρανοί διοικητές έχουν αρχίσει τώρα να υιοθετούν νέες τακτικές, σύμφωνα με την FT. Η μετατόπιση φέρεται να περιλαμβάνει εστίαση στον βομβαρδισμό σε ρωσικές θέσεις με πυροβολικό αντί να προσπαθεί να σπάσει τα ρωσικά ναρκοπέδια με τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες δήλωσαν στο FT πως ενώ η αντίσταση που αντιμετώπισαν από τις ρωσικές δυνάμεις ήταν πιο σκληρή από ό, τι αναμενόταν, έχουν αρχίσει να χάνουν σημαντικά λιγότερα άρματα μάχης και οχήματα μάχης από τότε που υιοθέτησαν μια πιο επιφυλακτική στρατηγική.

Ωστόσο, η πιο προσεκτική προσέγγιση έχει έρθει σε βάρος της ταχύτητας, με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι να παραδέχεται πως η αντεπίθεση αναπτύσσεται "πιο αργά από ό,τι θα θέλαμε".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail