Ο σινο-ρωσικός εμπορικός κύκλος θα ξεπεράσει τα 200 δις δολάρια μέχρι το τέλος του 2023

pixabay / wolfgang59b
Freepen.gr - Ο εμπορικός τζίρος μεταξύ Κίνας και Ρωσίας μπορεί να ξεπεράσει τα 200 δις δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, δήλωσε η Βαλεντίνα Ματβιγιένκο, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, μετά από συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

«Σε γενικές γραμμές [κατά τη διάρκεια των συνομιλιών] επισημάνθηκε πως ο εμπορικός κύκλος εργασιών αυξάνεται βιώσιμα, ακόμη και με υψηλότερους ρυθμούς από ό,τι προηγουμένως, παρά όλες τις προκλήσεις, τους παράνομους περιορισμούς και τις προσπάθειες αναχαίτισης της ανάπτυξης των εθνών μας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για δηλώνουμε ότι θα περάσουμε το όριο των 200 δις δολαρίων στον αμοιβαίο εμπορικό τζίρο από τα τέλη του τρέχοντος έτους», δήλωσε η πρόεδρος της Γερουσίας.

Περισσότερο από το 70% των αμοιβαίων διακανονισμών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας εκτελούνται στα αντίστοιχα εθνικά νομίσματα των δύο χωρών, σημείωσε η Matviyenko. «Είμαι απολύτως σίγουρη πως η φιλία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, η σινο-ρωσική συνεργασία δεν έχει μόνο ισχυρές τρέχουσες προοπτικές αλλά θα έχει και ένα μεγάλο μέλλον», τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail