Η Τουρκία το 2023 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εξαγωγές στη Ρωσία, ξεπερνώντας τη Λευκορωσία

pixabay / Engin_Akyurt
Freepen.gr - Η Τουρκία το πρώτο εξάμηνο του 2023 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εισαγωγές αγαθών στη Ρωσία, ξεπερνώντας τη Λευκορωσία, ενώ η Κίνα παρέμεινε ηγέτης, προκύπτει από τα στοιχεία της τράπεζας Tochka που διαθέτει το RIA Novosti.

"Η Κίνα είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών εισαγωγής - το 42% του συνολικού όγκου εισαγωγών ανήκει στην ανατολική χώρα. Η Τουρκία είναι στη δεύτερη θέση, η οποία προμηθεύει το 13% όλων των αγαθών που εισάγονται στη Ρωσία από το εξωτερικό. Η Λευκορωσία κλείνει τις τρεις πρώτες.

Επίσης, στους 5 κορυφαίους εισαγωγείς περιλαμβάνονταν το Χονγκ Κονγκ και το Καζακστάν, που αντιπροσωπεύουν το 9% και το 5%, αντίστοιχα, των συνολικών εισαγωγών», αναφέρει η μελέτη.

Την ίδια στιγμή, η κατάταξη των χωρών εισαγωγής για την ίδια περίοδο πέρυσι φαινόταν διαφορετική, παρά το γεγονός πως η Κίνα ήταν επίσης στην κορυφή (38%). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Λευκορωσία, η οποία εισήγαγε το 24% του συνόλου των αγαθών στη Ρωσία. Η Τουρκία είχε 5%. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν η Ολλανδία και η Γερμανία - καθεμία από τις δύο χώρες εισήγαγε 3%.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail