Όταν χάνεις με 20 μονάδες από μια κυβέρνηση ερείπιο και πάει για πρόεδρος ο Τζουμάκας

Πόσο  πιο πολύ να απαξιώσεις ένα κόμμα; Χάνει με 20 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ από μια κυβέρνηση ερείπιο, παραιτείται ο  πρόεδρος του  κόμματος και  πάει για  υποψήφιος  αρχηγός ο  Στέφανος Τζουμάκας. Εδώ είναι  που λένε, για  κλείσιμο το έχουμε και το δίνουμε  όσο-όσο.

Γιατί  μόνο ο Τζουμάκας; Η Πόπη Τσαπανίδου  δεν ενδιαφέρθηκε άραγε για να γίνει αρχηγός; Ο  Καμμένος ίσως; Ο Τέρενς Κουίκ;  Εξαιρετική υποψηφιότητα, αυτός είναι  πολύ κάλος  στο να ανοίξει το  σιφόνι  του κόμματος και να αδειάσει  τελείως  από ψηφοφόρους! Να φύγουν αριστεροί, κεντρώοι, πασόκοι, αναρχικοί .

Ήρθα  σύντροφοι να  σφουγγαρίσω το κόμμα να μη μείνει τίποτε, θα το κάνω πεντακάθαρο!  Όλοι έξω. Βέβαια  εδώ που τα λέμε, και  οι άλλοι υποψήφιοι θα βοηθούσαν πολύ στην εκκένωση  του κόμματος! Τσακαλώτος, Παππάς  και  άλλοι. Δε γνωρίζω γιατί  η τελευταία ελπίδα  που είχαν στο κόμμα και λέγεται Αλέξης Χαρίτσης δεν είναι  υποψήφιος.

Μάλλον δεν είναι τόσο  πολύ τσαρλατάνος για να ηγηθεί της κουστωδίας. Δεν ξέρω... στην ουσία οι  κινήσεις για νέο αρχηγό  μάλλον επιβεβαιώνουν την απελπισία των  ψηφοφόρων να βρουν ένα  αποκούμπι σε κάποιου είδους αριστερά και μια  διαφορετική  πολιτική  αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης. 

Φαίνεται  ότι οι  δυσκολίες διακυβέρνησης είναι τόσο πολύ μεγάλες που δε θέλησαν ούτε καν να  πλησιάσουν την εξουσία, ούτε καν να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η δόκιμη με την εξουσία τους άφησε τέτοιο φόβο που δε θέλουν να την ξαναπλησιάσουν! Το καταλάβαμε σύντροφοι!  Βαριά η καλογερική, βαρύτερη ακόμα η  διακυβέρνηση μια χώρας. Το  οποίον μάλλον το διαπίστωσαν και οι ψηφοφόροι ότι δεν έχετε όρεξη  πλέον και δεν σας προτίμησαν  καθόλου.  Η ελπίδα  έσβησε, αν φανεί  καμιά άλλη  στο μέλλον μακάρι να τη ζήσουμε. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Θόδωρος Γαλανόπουλος 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail