Πως ο Πούτιν απέδειξε ότι είναι ο πιο ικανός ηγέτης του 21ου αιώνα

Youtube
Ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χειρίστηκε την κατάσταση που προέκυψε από την εξέγερση του Βάγκνερ, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του αιώνα. Όχι μόνο ξεπέρασε τους δυτικούς ηγέτες, αλλά τους ανέτρεψε και τα πράγματα. Οι δυτικοί ηγέτες πίστευαν ότι η εξέγερση θα αποδυναμώσει τον Πούτιν και τη Ρωσία και η κατάσταση θα βοηθήσει στην αντεπίθεση της Ουκρανίας. Ωστόσο, φαίνεται να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο Πούτιν βγήκε νικητής και έδειξε ξανά πως είναι ένας πολύ ικανός ηγέτης που μπορεί να χειριστεί τις πιο δύσκολες και προκλητικές καταστάσεις. Φαίνεται ότι ο Πούτιν χρειάστηκε να δώσει ένα πολύ δύσκολο τεστ και πέρασε με μεγάλη επιτυχία, και αναδείχθηκε ακόμα πιο δυνατός από πριν.

Sawraj Singh - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία έχει γίνει πιο ενωμένη και συνεκτική υπό την ηγεσία του Πούτιν. Οι δυτικές χώρες προσπάθησαν να επιβάλουν εξοντωτικές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία. Ωστόσο, η Ρωσία έχει αναδειχθεί οικονομικά ισχυρότερη, ενώ οι χώρες που επέβαλαν κυρώσεις υποφέρουν τρομερά. Δυτικά ΜΜΕ προσπάθησαν να απομονώσουν τη Ρωσία. Ωστόσο, η Δύση είναι πιο απομονωμένη από ποτέ. Το ανάστημα του Πούτιν ως ηγέτη, σε σύγκριση με τους δυτικούς ηγέτες, μοιάζει με γίγαντα μεταξύ των πυγμαίων.

Αυτό που συνέβη είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που προέβλεπαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Τα δυτικά μέσα έλεγαν ότι ο Πούτιν είχε αποδυναμωθεί σημαντικά, πως η Ρωσία θα εμπλακεί σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που θα αποδυναμώσει τη Ρωσία σε σημείο που θα έπαυε να είναι σημαντικός παίκτης στις παγκόσμιες υποθέσεις. Ωστόσο, φαίνεται να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο Πούτιν έχει λάβει υποστήριξη από τους ηγέτες πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής και της Βενεζουέλας.

Μόλις λίγες μέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της Βάγκνερ, η Γαλλία φαίνεται να είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι φαινόταν η Ρωσία εκείνη την εποχή. Η καπιταλιστική απληστία έχει οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας μετανάστευση από χώρες του τρίτου κόσμου. Αυτό οδηγεί σε όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των μεταναστών και του τοπικού πληθυσμού που φοβάται ότι θα χάσει τον τρόπο ζωής του. Το αντιμεταναστευτικό αίσθημα αυξάνεται σε πολλές καπιταλιστικές χώρες. Αυτό που βλέπουμε στη Γαλλία είναι απλώς ένα τρέιλερ ταινίας. Πολύ περισσότερη βία μπορεί να ξεσπάσει στις δυτικές καπιταλιστικές χώρες. Θα φαίνονται πολύ πιο ασταθείς από τη Ρωσία. Όχι μόνο ο φυλετικός παράγοντας παίζει ρόλο, αλλά και ο θρησκευτικός παράγοντας χειροτερεύει τα πράγματα. Πολλοί μετανάστες είναι από την Αφρική και τις αραβικές χώρες και τυχαίνει να είναι μουσουλμάνοι. Υπάρχει άνοδος του αντιμουσουλμανικού αισθήματος σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία μπορεί να είναι μια εκδήλωση αυτού. Ενώ οι ισλαμικές χώρες είναι πολύ δυσαρεστημένες με τις δυτικές χώρες εξαιτίας αυτού, πολλές από αυτές βλέπουν πως ο Πούτιν έχει πραγματικό σεβασμό για τη θρησκεία και το σύστημα πεποιθήσεών τους. Αυτό θα κάνει τον Πούτιν ακόμα πιο δημοφιλής μεταξύ των χωρών του τρίτου κόσμου, καθώς πολλές από αυτές είναι ισλαμικές χώρες.

Όχι μόνο στις ισλαμικές χώρες, ο Πούτιν γίνεται δημοφιλής σε μια χώρα με ινδουιστική πλειοψηφία, την Ινδία, και μεταξύ των χριστιανικών χωρών της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Ακόμη και στις δυτικές καπιταλιστικές χώρες, πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να θαυμάζουν τον Πούτιν καθώς απογοητεύονται όλο και περισσότερο με τους ηγέτες τους. Μπορούν να δουν την υποκρισία και τα διπλά μέτρα και τα σταθμά των ηγετών τους. Κατηγορούν τον Πούτιν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ουκρανία. Ωστόσο, το δικό τους ρεκόρ είναι πολύ χειρότερο σε αυτόν τον τομέα. Οι δυτικές χώρες λεηλάτησαν και υπέβαλαν τους ανθρώπους των χωρών που αποίκησαν στην πιο σκληρή και βάρβαρη μεταχείριση. Εκατομμύρια άνθρωποι σφαγιάστηκαν ή πέθαναν από την πείνα. Ακόμη και στον εικοστό και εικοστό πρώτο αιώνα, αυτές οι δυτικές χώρες σφαγίασαν εκατομμύρια ανθρώπους και έφεραν την πιο φρικτή καταστροφή στις χώρες που έγιναν θύματα της επιθετικότητάς τους, ωστόσο κανένας από αυτούς τους δυτικούς ηγέτες δεν αναγκάστηκε να παρουσιαστεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Φαίνεται ότι οι δυτικές καπιταλιστικές χώρες δίνουν την τελευταία τους μάχη στην Ουκρανία. Η Ρωσία δεν πολεμά μόνο την Ουκρανία. παλεύει ενάντια σε όλες τις δυτικές καπιταλιστικές χώρες. Μέχρι στιγμής, φαίνεται πως η Ρωσία κερδίζει εναντίον όλων. Η αντεπίθεση που ξεκίνησε από την Ουκρανία πριν από περίπου ένα μήνα φαίνεται να σβήνει.

Η Ουκρανία υφίσταται πολύ μεγάλες απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό. Όσο πιο απελπισμένη γίνεται η Ουκρανία, τόσο περισσότερο χάνει. Η Ουκρανία φαίνεται να έχει παγιδευτεί σε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Οι δυτικές χώρες ωθούν την Ουκρανία σε αυτή την αντεπίθεση, ακόμη και όταν η Ουκρανία γνωρίζει ότι έχει πολύ λίγες πιθανότητες επιτυχίας. Οι δυτικές χώρες θυσιάζουν την Ουκρανία και τους ανθρώπους της για τη δική τους επιβίωση. Ωστόσο, ο πόλεμος είναι πιθανό να τελειώσει με ήττα όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τις ίδιες τις δυτικές καπιταλιστικές χώρες. Μια ήττα στον πόλεμο θα οδηγήσει σε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, έναν πολυπολικό κόσμο.

Βλέπουμε ότι οι θεσμοί που αντιπροσωπεύουν μια μονοπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων βρίσκονται σε κατάσταση παρακμής, ενώ οι θεσμοί που αντιπροσωπεύουν μια πολυπολική παγκόσμια τάξη σε άνοδο. Οι BRICS έχουν ξεπεράσει τις χώρες της G7 όσον αφορά το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, το μερίδιο στην παγκόσμια οικονομία (ΑΕΠ) και το μερίδιο στο παγκόσμιο εμπόριο. Βλέπουμε την τάση αποδολαριοποίησης να αναδύεται. Οι χώρες κάνουν ουρά για να ενταχθούν στους BRICS και στο SCO. Στην πραγματικότητα, το Ιράν μόλις εντάχθηκε στον SCO.

Από όσο γνωρίζω, είμαι το πρώτο άτομο που χρησιμοποίησε τον όρο πολυπολικός κόσμος στα γραπτά μου τόσο στα αγγλικά όσο και στα παντζάμπι (Bahu Dhruvi Sansar). Ωστόσο, πάντα εξηγούσα ότι ένας πολυπολικός κόσμος είναι μια έννοια που βασίζεται στις διδασκαλίες του Γκουρού Νανάκ, του πρώτου Γκουρού των Σιχ, και ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος του πλουραλισμού και της διαφορετικότητας. Ο Πούτιν είναι ο παγκόσμιος ηγέτης που έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή της έννοιας ενός πολυπολικού κόσμου. Η ιστορία θα θυμάται τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως τον ηγέτη που έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στη μετατροπή ενός μονοπολικού κόσμου σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail