Η Τουρκία ξόδευε 2,6 εκατομμύρια TL την ημέρα για να προστατεύσει τον Ερντογάν το πρώτο εξάμηνο του 2023

Freepen.gr - Το Τμήμα Προεδρικής Ασφάλειας της Τουρκίας, το οποίο είναι υπεύθυνο για την προστασία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της οικογένειάς του και των προεδρικών κατοικιών, δαπάνησε περισσότερες από 427 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (15,8 εκατομμύρια δολάρια) τους πρώτους έξι μήνες του 2023, που αντιστοιχούν σε 2,6 εκατομμύρια TL (96.473 δολάρια) την ημέρα, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Birgün.

Επικαλούμενη στοιχεία από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας (EGM), που συνδέεται με το Υπουργείο Εσωτερικών, η Birgün σημειώνει πως το ημερήσιο κόστος ασφαλείας του Ερντογάν είναι περίπου ισοδύναμο με τον μηνιαίο μισθό 230 εργαζομένων κατώτατου μισθού στην Τουρκία, ενώ το μηνιαίο κόστος ασφάλειας είναι περίπου ισοδύναμο με τον μισθό 7.000.

Το τμήμα ξεπέρασε πολλούς άλλους συνδεδεμένους με την EGM, συμπεριλαμβανομένου του Τμήματος Πληροφοριών, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά των Ναρκωτικών και του Τμήματος Αντιτρομοκρατικής, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το τμήμα ξόδεψε επίσης 526 εκατομμύρια TL το 2022 (19,5 εκατομμύρια δολάρια), 306 εκατομμύρια TL το 2021 (11,3 εκατομμύρια δολάρια) και 263 εκατομμύρια TL (9,7 εκατομμύρια δολάρια) το 2020.

Ο ακριβής αριθμός του προσωπικού ασφαλείας που προστατεύει τον Πρόεδρο Ερντογάν και τα προεδρικά κτίρια παραμένει άγνωστος εδώ και χρόνια, με τα ερωτήματα των βουλευτών να παραμένουν αναπάντητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail