Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Σίσι θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 27 Ιουλίου μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων!

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως πρόεδρος στην Τουρκία στις 27 Ιουλίου, σε μια κίνηση που θα εδραιώσει την πρόσφατη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ανέφεραν πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, γράφει το turkishminute.com.

Η Αίγυπτος και η Τουρκία δήλωσαν την Τρίτη πως διόρισαν πρεσβευτές για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, στο τελευταίο σημάδι της αναθέρμανσης των σχέσεων.

Το Κάιρο και η Άγκυρα εξέδωσαν και οι δύο ανακοινώσεις ανακοινώνοντας «την αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ τους σε επίπεδο πρέσβη».

Τα δύο υπουργεία Εξωτερικών δήλωσαν ότι η κίνηση «στοχεύει στην εκ νέου εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και αντανακλά την αμοιβαία βούληση για ανάπτυξη διμερών σχέσεων».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail