Οι ΗΠΑ παρέχουν στρατιωτική βοήθεια αξίας 345 δολαρίων στην Ταϊβάν

pixabay / hiten326
Freepen.gr - Η Ουάσιγκτον παρέχει στρατιωτική βοήθεια αξίας 345 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊβάν, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

«Με την εξουσία που μου έχει ανατεθεί ως Πρόεδρος από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, […] αναθέτω στον Υπουργό Εξωτερικών […] να κατευθύνει την ανάληψη έως και 345 εκατομμυρίων δολαρίων σε αμυντικά άρθρα και υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας, και στρατιωτικής εκπαίδευσης, για παροχή βοήθειας στην Ταϊβάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ABC ανέφερε, επικαλούμενο πηγές του, πως η στρατιωτική βοήθεια θα παρέχεται από τις εφεδρείες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Το πακέτο θα περιλαμβάνει φορητά από τον άνθρωπο συστήματα αεράμυνας, πυραύλους, εξοπλισμό αναγνώρισης και παρατήρησης. Το τηλεοπτικό κανάλι επεσήμανε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να στείλει ένα σημαντικό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ταϊβάν από το απόθεμα άμυνας των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail