Η στρατιωτική βοήθεια της Πολωνίας για την Ουκρανία ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ

ΑΡ
Freepen.gr - Με την τελευταία δόση δυτικής στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία να αναμένεται τους επόμενους μήνες, η στρατιωτική υποστήριξη της Πολωνίας στο Κίεβο θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το πολωνικό υπουργείο Άμυνας, γράφει το defence24.pl.

Εξοπλισμός αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να σταλεί στην Ουκρανία τους επόμενους τρεις μήνες και αξιωματούχοι της Πολωνίας ανέφεραν ότι είχαν ήδη παράσχει περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τη δωρεά τανκς Leopard, μαχητικά αεροσκάφη MIG-29, 240 άρματα μάχης T-72. 54 οβίδες Krab και πλήθος άλλου εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Το υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να απαριθμήσει τι περιέχει το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, αλλά σύμφωνα με την Wall Street Journal, μέρος της συμφωνίας καλύπτεται από ελικόπτερα MI-24. Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για την παράδοση των τεθωρακισμένων οχημάτων Rosomak που είχε σηματοδοτήσει ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki το Μάρτιο.

Αναφέρθηκαν 150 οχήματα καθώς και 24 όλμοι Rak και 200 ​​τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Rosomak σε δύο ξεχωριστές παρτίδες. Δεν είναι σαφές τώρα, πόσος εξοπλισμός παραγγέλθηκε νέος και πόσος προήλθε από εφεδρεία του πολωνικού στρατού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail