Το Κόμμα Πειρατών προτείνει: 40% το όριο για είσοδο στη Βουλή!

Στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου για την αύξηση του ορίου από 3% σε 5% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, επιλέγουμε το τρολλάρισμα για να επικοινωνήσουμε τη θέση μας υπέρ του εκλογικού συστήματος της απλής και άδολης αναλογικής.
 
Το τρολλάρισμα, στο πλαίσιο της πολιτικής, αναφέρεται στην πρακτική της δημιουργίας προκλητικών ή εκνευριστικών μηνυμάτων ή σχολίων, με στόχο να προκαλέσει αντιδράσεις ή και ένταση στον πολιτικό διάλογο.
 
Το τρολλάρισμα μπορεί να γίνει μέσω κοινωνικών δικτύων, φόρουμ, δημόσιων συζητήσεων, ιστοσελίδων ή άλλων διαδικτυακών πλατφορμών.
 
Οι λόγοι που μπορούν να ωθήσουν κάποιους να τρολλάρουν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δημόσια πρόσωπα, κλπ., είναι ποικίλοι και μπορεί να περιλαμβάνουν:
    
Αντίδραση σε αμφισβητούμενες πολιτικές πρακτικές και πολιτική διαφωνία:
 
Όταν κάποιος διαφωνεί έντονα με τις πολιτικές θέσεις ή τις πράξεις της κυβέρνησης, ενός κόμματος, ενός πολιτικού, δημοσιογράφου, δημόσιου προσώπου, κλπ., μπορεί να αντιδράσει με τρολλάρισμα για να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτές!
 
Χιούμορ και κοινωνική αποδοχή:
    
Σε ορισμένες περιπτώσεις, το τρολλάρισμα μπορεί να αντιμετωπίζεται και ως χιουμοριστική πρακτική και κάποιοι μπορεί να το χρησιμοποιούν για να κερδίσουν ευρύτερη κοινωνική αποδοχή!
 
Κοινωνική απογοήτευση:

Όταν οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι ή αποκλεισμένοι από την πολιτική διαδικασία, μπορεί να επιλέξουν το τρολλάρισμα ως μέσο έκφρασης της αγανάκτησής τους και αντίδρασης!
 
Στο πλαίσιο του πολιτικού τρολλαρίσματος λοιπόν, όπως περιγράφεται παραπάνω, και τηρώντας τους κανόνες σεβασμού και διαλόγου κατά την άσκηση της πολιτικής κριτικής και αποφεύγοντας προκλητική συμπεριφορά ή διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας προτείνει το όριο για είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή να είναι 40%!
 
Δεν είναι καθόλου εξευτελιστικό, αλλά αντίθετα είναι το μόνο αληθινό και δημοκρατικό μέτρο αλλά δεν συμφέρει τους πιο πολλούς!
 
Όμως, όχι άλλο πια κύριοι! Ως εδώ! Μόνο με 40% στη Βουλή! Και όποιος το πιάνει!
 
Και αν δεν το πιάνει ουδείς, τότε η Βουλή να μετατρέπεται από αιρετή σε κληρωτή!
 
Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, προτείνουμε ένα σύστημα όπου η αντιπροσώπευση θα γίνεται αναλογικά με την πραγματικότητα που επικρατεί στην κοινωνία μας, ανά φύλο, ηλικιακή κατηγορία και επαγγελματικό τομέα!
 
Τελικά, θα πρέπει να θεωρούμε ότι οι εκλογές πρακτικά δεν σχετίζονται με τη δημοκρατία!

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail