Τουλάχιστον 471 άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία εν μέσω ταραχών το βράδυ της Παρασκευής

ΑΡ Photo/Lewis Jοly
Freepen.gr - Οι γαλλικές αρχές επιβολής του νόμου συνέλαβαν 471 άτομα από τότε που ξέσπασαν αναταραχές την Παρασκευή, μετέδωσε το κανάλι BFMTV το Σάββατο επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Gerald Darmanin.

Ο Νταρμανίν έφτασε στην πόλη Mantes-la-Jolie περίπου στις 2:30 π.μ. (3:30 π.μ. ώρα Μόσχας) για να συναντηθεί με τους αστυνομικούς και τους χωροφύλακες.

Νωρίτερα, έγραψε στο Twitter ότι συνελήφθησαν 270 άτομα, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 80 στη Μασσαλία.

Αναταραχές ξέσπασαν στη Γαλλία στις 27 Ιουνίου αφού η αστυνομία σκότωσε έναν 17χρονο οδηγό στο προάστιο της Ναντέρ του Παρισιού, ο οποίος δεν είχε συμμορφωθεί με την εντολή να σταματήσει το αυτοκίνητό του. Οι ταραχές εξαπλώθηκαν επίσης σε πολλές άλλες κοινότητες και μεγάλες πόλεις όπως η Ντιζόν, η Λιλ, η Λυών, η Μασσαλία, το Στρασβούργο και η Τουλούζη. 

Το βράδυ της 29ης Ιουνίου κάηκαν αρκετές δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας και υπέστησαν ζημιές διοικητικά και αστυνομικά κτίρια. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέπτυξε 45.000 αξιωματικούς επιβολής του νόμου για να καταστείλουν τις ταραχές τη νύχτα της 30ης Ιουνίου. Σε ορισμένες πόλεις, στρατεύματα των ειδικών δυνάμεων περιπολούν στους δρόμους, χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα. Τέλος έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετές κοινότητες της πρωτεύουσας για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail