Οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν έφτασαν σε υψηλά 5 ετών παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

φωτο: Reuters
Freepen.gr - Οι εξαγωγές αργού και η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν το 2023 έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ αφότου η χώρα τέθηκε υπό τις αμερικανικές κυρώσεις πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια, σύμφωνα με αναφορές του Reuters και του Bloomberg.

Το δημοσίευμα της Παρασκευής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι οι αποστολές αργού ιρανικού αργού συνέχισαν να αυξάνονται το 2023 με υψηλότερες αποστολές προς την Κίνα, τη Συρία και τη Βενεζουέλα. Η δημοσίευση επικαλέστηκε συμβούλους, δεδομένα αποστολής και μια πηγή εξοικειωμένη με το θέμα.

Ένα μεγάλο κομμάτι του αργού πετρελαίου του Ιράν πηγαίνει στην Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ενέργειας στον κόσμο. Αρκετοί Ευρωπαίοι πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Βουλγαρίας, εισήγαγαν επίσης πετρέλαιο από το Ιράν.

Το Ιράν δεν έχει δημοσιοποιήσει επίσημα στοιχεία σχετικά με τις εξαγωγές πετρελαίου του τα τελευταία χρόνια εν μέσω προσπαθειών να αποφύγει τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail