Ο Μπάιντεν καταλήγει να τροφοδοτεί με επιπλέον 700 εκατομμύρια δολάρια τη Ρωσική Πολεμική Μηχανή

Αυτός είναι ένας ακατάστατος κόσμος και, συχνά υπάρχουν στιγμές που μας αφήνουν να ξύνουμε το κεφάλι μας με δυσπιστία. Ένα από αυτά είναι η ακούσια ώθηση που έχουν δώσει οι δυτικές επιχειρήσεις στην τρομερή πολεμική μηχανή της Ρωσίας. Ναι, καλά ακούσατε. Ενώ ο Μπάιντεν εργαζόταν ακούραστα για να δημιουργήσει νέες κυρώσεις στη Ρωσία, φαίνεται πως οι φίλοι του τον διώχνουν για ρούβλια.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η πολεμική μηχανή της Ρωσίας είναι μια τρομερή δύναμη, που περιλαμβάνει χερσαίες δυνάμεις, αεροπορικές δυνάμεις, ναυτικό, πυραυλικά συστήματα και στρατηγικά πυρηνικά όπλα. Είναι ένας εκσυγχρονισμένος και καλά εξοπλισμένος στρατός που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. Τα άρματα μάχης, τα μαχητικά αεροσκάφη, τα υποβρύχια και οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία στο οπλοστάσιο της Ρωσίας.

Αλλά η διατήρηση και η επέκταση αυτής της πολεμικής μηχανής απαιτεί ένα εκπληκτικό χρηματικό ποσό. Και μαντέψτε ποιος το χρηματοδότησε κατά λάθος;

Κανένας άλλος από δυτικές επιχειρήσεις που κάποτε λειτουργούσαν στη Ρωσία. Παρά τις περισσότερες από χίλιες εταιρείες που περιόρισαν τις δραστηριότητές τους ως απάντηση στην επιθετικότητα του Πούτιν, ορισμένες παρέμειναν, παρέχοντας μια οικονομική σωτηρία στις στρατιωτικές προσπάθειες της Ρωσίας.

Η ενίσχυση του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το B4Ukraine και τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Κιέβου (KSE), οι αμερικανικές εταιρείες έχουν αναδειχθεί ως οι μεγαλύτεροι φορολογικοί συνεισφέροντες στη Ρωσία. Μόνο το 2022, οι αμερικανικές εταιρείες κατέβαλαν φόρους 712 εκατομμυρίων δολαρίων στον ρωσικό προϋπολογισμό. Αφήστε το στην άκρη για μια στιγμή.

Ενώ οι κυβερνήσεις επιβάλλουν κυρώσεις και οι διπλωμάτες συμμετέχουν σε διαπραγματεύσεις υψηλών διακυβεύσεων, οι δυτικές εταιρείες γεμίζουν εν αγνοία τους τα ταμεία της Ρωσίας.

Η μελέτη αποκαλύπτει περαιτέρω πως το 44% των αμερικανικών επιχειρήσεων που ήταν παρούσες στη Ρωσία κατά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται εκεί. Αυτή η συγκλονιστική αποκάλυψη θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των διεθνών προσπαθειών για οικονομική απομόνωση της Ρωσίας. Εάν οι δυτικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να βρίσκουν έναν τρόπο να ευδοκιμήσουν στη Ρωσία, οι κυρώσεις χτυπούν πραγματικά το στίγμα τους;

Δεν είναι μόνο οι αμερικανικές εταιρείες που συμβάλλουν στο στήθος του πολέμου της Ρωσίας. Οι γερμανικές εταιρείες έρχονται στη δεύτερη θέση, έχοντας πληρώσει 402 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, ακολουθούμενες από ελβετικές, ιαπωνικές και βρετανικές εταιρείες.

Οι μεγαλύτεροι φορολογούμενοι στη Ρωσία είναι κατά κύριο λόγο από την G7 και την ΕΕ, με 16 από τους 20 κορυφαίους συνεισφέροντες να προέρχονται από αυτές τις περιοχές.

Το 2022, ξένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν εγκαταλείψει προηγουμένως τη Ρωσία, απέκτησαν έσοδα άνω των 213,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω των δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία, αποσπώντας κέρδη 14,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η εκπληκτική εισροή χρημάτων μεταφράστηκε σε μια ενισχυμένη πολεμική μηχανή για τη Ρωσία, και όλα αυτά χάρη σε ασυνείδητους συνεισφέροντες.

Είναι εκπληκτικό και απογοητευτικό να βλέπεις δυτικές επιχειρήσεις να βοηθούν ακούσια τις πολεμικές προσπάθειες της Ρωσίας. Ενώ το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει προτεραιότητα, οι συνέπειες των πράξεών τους εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τα περιθώρια κέρδους.

Πέρα από κάθε αμφιβολία, στο δραματικό θέατρο της γεωπολιτικής, το σενάριο έχει πάρει μια απρόσμενη τροπή. Οι ασυνείδητοι ηθοποιοί, δυτικές επιχειρήσεις, που υποτίθεται ότι ήταν στο πλευρό του Μπάιντεν, στέκονται στην πραγματικότητα με τη Ρωσία.

Η στρατηγική της κυβέρνησης Μπάιντεν να επιβάλει κυρώσεις για να περιορίσει τις στρατιωτικές φιλοδοξίες της Ρωσίας απέτυχε θεαματικά. Αντί να διαλύσει την πολεμική μηχανή, έριξε άθελά της στα ταμεία της επιπλέον 700 εκατομμύρια δολάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail