Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 800 εκ. δολαρίων στην Ουκρανία και πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Οι αρχές των ΗΠΑ αποφάσισαν να διαθέσουν άλλο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, το οποίο, ειδικότερα, περιλαμβάνει πυρομαχικά διασποράς, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του Πενταγώνου Κόλιν Καλ, μεταδίδει το πρακτορείο interfax.ru.

"Μιλάμε για βλήματα 155 χλστ. και 105 χλστ. (...). Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης πυραύλους για τα συστήματα Patriot και Himars", είπε σε ενημέρωση στο Πεντάγωνο.

Επίσης γίνεται λόγος για παρτίδες οχημάτων μάχης πεζικού Bradley και τεθωρακισμένων οχημάτων Stryker.

Ο Kahl επιβεβαίωσε πως μεταξύ των βλημάτων που θα μεταφερθούν θα είναι και πυρομαχικά διασποράς. Χάρη στην απόφαση αρχής για μεταφορά τέτοιων πυρομαχικών στο Κίεβο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Πενταγώνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους θα μπορούν να προμηθεύουν τον ουκρανικό στρατό με πυρομαχικά «για πολλούς μήνες». Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Δύση θα έχει χρόνο να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών μη διασποράς.

Το Πεντάγωνο δημοσίευσε αργότερα μια δήλωση διευκρινίζοντας ότι θα ήταν 32 Bradley και ισάριθμα Strykers. Ο κατάλογος των μεταφερθέντων όπλων περιλαμβάνει επίσης πυραύλους αέρος-αέρος AIM-7, MANPADS Stinger, αντιαρματικά όπλα, εξοπλισμό εκκαθάρισης ναρκών. Το έγγραφο προσδιορίζει ότι το διαμέτρημα των μεταφερθέντων πυρομαχικών διασποράς είναι 155 mm.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, σημειώνει το πρακτορείο, από το Φεβρουάριο του 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προμηθεύσει στην Ουκρανία όπλα και εξοπλισμό από τα αποθέματά της αξίας άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail