Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να παραδίδουν άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία το Σεπτέμβριο

ΕΡΑ-EFE/Darek Delmanοwicz ΡΟLAND OUΤ
Freepen.gr - Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παράδοση αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία το Σεπτέμβριο, ανέφερε η εφημερίδα Politico.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, αρκετά τανκς θα σταλούν στη Γερμανία για εκσυγχρονισμό τον Αύγουστο.

"Το σχέδιο είναι να σταλούν μια ορισμένα άρματα μάχης Abrams στη Γερμανία τον Αύγουστο, όπου θα υποβληθούν σε τελική ανακαίνιση. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η πρώτη παρτίδα Abrams θα αποσταλεί στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα", ανέφερε ανώνυμες πηγές σύμφωνα με το Politico.

Οι ΗΠΑ στέλνουν παλαιότερα μοντέλα M1A1 αντί της πιο σύγχρονης έκδοσης A2, η οποία θα χρειαζόταν ένα χρόνο για να φτάσει στην Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα.

«Η αρχική παρτίδα θα περιλαμβάνει έξι έως οκτώ τανκς», φέρεται να είπε ένας ανώνυμος αξιωματούχος της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα παλαιότερα οχήματα «απογυμνώνονται από την πιο ευαίσθητη τεχνολογία τους, συμπεριλαμβανομένης σε ορισμένες περιπτώσεις μυστικής θωράκισης απεμπλουτισμένου ουρανίου, προτού σταλούν στην Ουκρανία».

Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα τανκς μετά από εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 10 εβδομάδων. Αναμένεται να ολοκληρώσουν την προπόνησή τους τον Αύγουστο.

"Σίγουρα εργαζόμαστε για να τα φέρουμε στην Ουκρανία όσο πιο γρήγορα μπορούμε", ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου συνταγματάρχη Μάρτιν Ο' Ντόνελ.

Ο αξιωματούχος, ωστόσο, αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail