Γερμανία: το AfD στην πρώτη θέση σε 4 από τα 5 κρατίδια της Ανατολικής Γερμανίας σε μετρήσεις

Freepen.gr - Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημείωσε νέο ρεκόρ δημοσκοπήσεων σε εθνικό επίπεδο, ενώ παράλληλα κατέκτησε την πρώτη θέση σε τέσσερα από τα πέντε κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, σύμφωνα με μια σειρά νέων δημοσκοπήσεων.

Η εθνική δημοσκόπηση του INSA δείχνει ότι το AfD είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές κόμμα στη χώρα και μόλις πόντους πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU), φτάνοντας το υψηλό ρεκόρ του 21%. Όπως ανέφερε προηγουμένως το Remix News, η σειρά των εκλογικών νικών του AfD και τα νέα υψηλά στις δημοσκοπήσεις πυροδότησε μια έντονη συζήτηση για το αντιμεταναστευτικό κόμμα και ώθησε πολιτικούς και δημοσιογράφους να εικάσουν σχετικά με μεθόδους απαγόρευσης του κόμματος και ακύρωσης των εκλογών που κερδίζει το κόμμα λόγω «απειλής για τη δημοκρατία».


Ωστόσο, άλλοι έχουν επισημάνει ότι όταν το CDU και το CSU υπολογίζονται χωριστά, το AfD είναι τεχνικά το πιο δημοφιλές κόμμα στη χώρα. 

Το AfD έφτασε σε νέο υψηλό δημοσκοπήσεων στις δημοσκοπήσεις σε όλη την ανατολική Γερμανία, τοποθετώντας το στην πρώτη θέση σε τέσσερα από τα πέντε κρατίδια εκεί. Στη γερμανική πολιτεία της Θουριγγίας, το κόμμα βρίσκεται στο 34%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Infratest Dimap για λογαριασμό του MDR.

Εάν η δημοσκόπηση μεταφραζόταν σε πραγματική ψηφοφορία, θα δυσκόλευε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Θουριγγία μετά τις εκλογές. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail