Οι ΗΠΑ δε βιάζονται να παράσχουν στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS

Στρατός των ΗΠΑ μέσω ΑΡ
Freepen.gr -
Η Ουάσιγκτον μέχρι στιγμής δεν σχεδιάζει να παράσχει στην Ουκρανία τα τακτικά πυραυλικά συστήματα του στρατού (ATACMS), ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, «η κυβέρνηση Μπάιντεν επιμένει, τουλάχιστον προς το παρόν, στην άρνησή της να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς του στρατού στην Ουκρανία παρά την αυξανόμενη πίεση από τους Αμερικανούς νομοθέτες και τις εκκλήσεις της κυβέρνησης» στο Κίεβο.

Η εφημερίδα επεσήμανε ότι «η απογοήτευση για τον αργό ρυθμό της αντεπίθεσης της Ουκρανίας κατά των εδραιωμένων ρωσικών δυνάμεων και ο πρόσφατα αμφίσημος τόνος του προέδρου Μπάιντεν οδήγησαν σε ευρέως διαδεδομένες εικασίες πως οι πύραυλοι θα ακολουθήσουν σύντομα το δρόμο που ακολουθούν άλλα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ».

Ωστόσο, αξιωματούχοι της αμερικανικής άμυνας και διοίκησης που γνωρίζουν το θέμα είπαν στην εφημερίδα ότι «δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ και καμία ουσιαστική συζήτηση για το θέμα εδώ και μήνες». Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, το Πεντάγωνο πιστεύει πως το Κίεβο «έχει άλλες, πιο επείγουσες ανάγκες από το ATACMS και ανησυχεί ότι η αποστολή αρκετών όπλων στην Ουκρανία για να κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης θα υπονόμευε σοβαρά την ετοιμότητα των ΗΠΑ για άλλες πιθανές συγκρούσεις».

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε νωρίτερα πως η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συζητήσεις με το Κίεβο σχετικά με πιθανές προμήθειες ATACMS, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail