Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken είναι πραγματικά εκτός πραγματικότητας

Ο φίλος μου, ο Andrei Martyanov, δημοσίευσε ένα σύντομο άρθρο για την τελευταία δημόσια επίδειξη σχιζοφρένειας του Antony Blinken και θέλω να αναλύσω την έκπληξη του Andrei για την πλήρη απομάκρυνση του Blinken από την πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχει ιατρική εξήγηση. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, η σχιζοφρένεια είναι:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

μια σοβαρή ψυχική διαταραχή στην οποία οι άνθρωποι ερμηνεύουν την πραγματικότητα αφύσικα. Η σχιζοφρένεια μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο συνδυασμό παραισθήσεων, ψευδαισθήσεων και εξαιρετικά διαταραγμένης σκέψης και συμπεριφοράς που βλάπτει την καθημερινή λειτουργία και μπορεί να προκαλέσει αναπηρία.

Κρατήστε αυτόν τον ορισμό στο μυαλό σας καθώς παρακολουθείτε τη συνέντευξη του Blinken στον Fareed Zakaria. Είναι πραγματικά πτώση γνάθου:

Η ήρεμη, ειλικρινής συμπεριφορά του Μπλίνκεν συγκαλύπτει την αποδιοργανωμένη ουσία των παρατηρήσεών του. Επιτρέψτε μου να επισημάνω μερικές από τις τρελές στιγμές του τρένου από αυτό το sit-down με τον Fareed.

Λοιπόν, πρώτα διαβάστε, βάλτε το σε μια προοπτική όσον αφορά το τι επιδίωκε να πετύχει η Ρωσία, τι επιδίωκε να πετύχει ο Πούτιν. Έχουν ήδη αποτύχει. Έχουν ήδη χάσει.

Αλλά είμαι πεπεισμένος πως με τον εξοπλισμό και την υποστήριξη που έχουν λάβει τώρα από περισσότερες από 50 χώρες με την εκπαίδευση που έχουν λάβει οι δυνάμεις τους, και πολλές από τις δυνάμεις που έχουν λάβει αυτή την εκπαίδευση δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει πλήρως σε αυτόν τον αγώνα.

Και φροντίσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά πριν από τον πόλεμο, τα Χριστούγεννα πριν τον πόλεμο, να άρχισαν να παίρνουν στα χέρια τους, τον εξοπλισμό που θα χρειάζονταν αν οι Ρώσοι πήγαιναν μπροστά, javelin, stingers, τα είχαν στα χέρια τους. Κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση κατά του Κιέβου.

Ο Blinken είτε πάσχει από μια εξουθενωτική περίπτωση σχιζοφρένειας είτε είναι ψεύτης. Δεν υπάρχει μέση λύση. Ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει «ήδη χάσει». Ωστόσο, ο Πούτιν και οι στρατηγοί του δεν έχουν λάβει αυτό το σημείωμα και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία με υπερηχητικούς πυραύλους και βόμβες ολίσθησης κατά βούληση. Η Ουκρανία δεν έχει απάντηση και τα συστήματα αεράμυνας που παρέχονται από τη Δύση δεν κατάφεραν ούτε ένα βαθούλωμα στη ρωσική προσπάθεια.

Οι ρωσικές στρατιωτικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να αποδεκατίζουν τις επιτιθέμενες ουκρανικές δυνάμεις και έχουν εξαπολύσει τις δικές τους αντιεπιθετικές επιχειρήσεις, οι οποίες απωθούν τα ουκρανικά στρατεύματα προς τα πίσω.

Αγνοήστε προς το παρόν την αποτυχία της Ουκρανίας να διαπεράσει την πρώτη από τις τρεις αμυντικές γραμμές της Ρωσίας στο νότο και απλώς εστιάστε στο γεγονός πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να παράγουν και να παραδώσουν έγκαιρα τα όπλα που υποτίθεται ότι χρειάζεται η Ουκρανία για να επικρατήσει της Ρωσίας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πύραυλος Stinger.

Για να αναπληρώσει τα δικά του αποθέματα, ο στρατός των ΗΠΑ παρήγγειλε 1700 νέες μονάδες εκτοξευτών Stinger το Μάιο του 2022. Ωστόσο, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι θα χρειαστούν έως και 30 μήνες (ή δυόμισι χρόνια) για να αρχίσει να βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης το ολοκληρωμένο MANPADS.

Ο λόγος πίσω από αυτό το μακρύ χρονικό πλαίσιο είναι αρκετά ξεκάθαρος - πολλά εξαρτήματα για αυτά τα MANPADS δεν παράγονται πλέον, καθιστώντας αναγκαία την εξερεύνηση νέων μεθόδων και πιθανώς καινοτόμων τεχνολογικών βελτιώσεων για την επανέναρξη της παραγωγής και την αύξηση των ρυθμών της στο πλησιέστερο χρόνο.

Για παράδειγμα, Αμερικανοί μηχανικοί αντιμετώπισαν δυσκολίες στην κατασκευή των κεφαλών υποδοχής για αυτά τα MANPADS, επομένως αυτό το εξάρτημα θα απαιτήσει ενδεχομένως τη διεξαγωγή έρευνας και την ανάπτυξη ανταλλακτικών μονάδων.

Παρόμοιες ελλείψεις υπάρχουν όσον αφορά τη δυνατότητα προμήθειας Javelins, πυροβολικού M77 και βλημάτων πυροβολικού των 155 mm. Δεν μιλάει ο Blinken με τον Πρόεδρο Sleepy Joe Biden; Πριν από δύο εβδομάδες ο Μπάιντεν άφησε να ξεφύγει πως οι ΗΠΑ δεν είχαν αρκετές συμβατικές οβίδες 155 mm για την Ουκρανία, γι' αυτό επέλεξε να εγκρίνει την αποστολή πυρομαχικών διασποράς:

«Αυτός είναι ένας πόλεμος που σχετίζεται με πυρομαχικά. Και αυτά τα πυρομαχικά τους τελειώνουν, και σε εμάς έχουν λιγοστέψει», είπε ο Μπάιντεν στον Fareed Zakaria του CNN. «Και, λοιπόν, αυτό που τελικά έκανα, έλαβα τη σύσταση του Υπουργείου Άμυνας –όχι μόνιμα– αλλά να επιτρέψουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο ενώ θα έχουμε περισσότερα  όπλα των 155χιλ, αυτές τις οβίδες, για τους Ουκρανούς».

Είναι ανησυχητικό ότι ο κορυφαίος διπλωμάτης της Αμερικής είναι τόσο διαζευγμένος από την πραγματικότητα. Η άρνησή του για το τι συμβαίνει στο έδαφος στην Ουκρανία καθιστά εξαιρετικά απίθανο να σκεφτεί ακόμη και μια εφικτή διαπραγμάτευση με τη Ρωσία για να σταματήσει τη σφαγή των ουκρανικών στρατευμάτων. Ο Blinken και οι όμοιοί του έχουν αυταπατηθεί ότι πιστεύουν ότι η επανάληψη ανοησίας σχετικά με την απατηλή «επιτυχία» της Ουκρανίας στον αγώνα της με τη Ρωσία επικυρώνει την αντιρωσική πολιτική του Joe Biden. Η πραγματικότητα καταστρέφει τις σχιζοφρενικές φαντασιώσεις. Έρχεται η μέρα που ο Blinken δεν θα μπορεί πλέον να κάνει τέτοιες ανόητες δηλώσεις γιατί η πραγματικότητα της νίκης της Ρωσίας δεν θα κρυφτεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail