Η Ιαπωνία ανησυχεί για τη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας

RIA Novosti / Elena Kopylov
Freepen.gr - Η Ιαπωνία θεωρεί τις κοινές ενέργειες ρωσικών και κινεζικών στρατιωτικών αεροσκαφών και πλοίων "μια φανερή και σκόπιμη επίδειξη δύναμης", αυτό αντικατοπτρίζεται στη Λευκή Βίβλο της άμυνας για το τρέχον έτος, σε αντίθεση με τη θέση του περασμένου έτους, όταν τέτοιες ενέργειες χαρακτηρίστηκαν "πιθανώς με σκοπό την επίδειξη δύναμης", δήλωσε εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας, απαντώντας σε ερώτηση του RIA Novosti.

«Το βιβλίο λέει πως οι συνεχώς επαναλαμβανόμενες κοινές πτήσεις ρωσικών και κινεζικών βομβαρδιστικών και η διέλευση πολεμικών πλοίων είναι μια σαφής επίδειξη δύναμης εναντίον της χώρας μας και αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια της χώρας μας. 

Αυτή είναι μια νέα είσοδος στη Λευκή Βίβλο "Πέρυσι γράφτηκε "πιθανώς με την πρόθεση επίδειξης δύναμης" και φέτος γράφτηκε "με την ξεκάθαρη πρόθεση επίδειξης δύναμης". Αυτή είναι η διαφορά", δήλωσε εκπρόσωπος από το υπουργείο Άμυνας.

Αναφέρεται ένα παράδειγμα κοινής δραστηριότητας, όταν το Σεπτέμβριο του 2022 έγινε διέλευση ρωσικών και κινεζικών πλοίων. Δίνεται παράδειγμα κοινών υπερπτήσεων κινεζικών και ρωσικών βομβαρδιστικών το Μάιο και το Νοέμβριο του 2022, συγκεκριμένα μια υπερπτήση το Μάιο του 2022 τις ημέρες που πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής QUAD της Ιαπωνίας, των Ηνωμένων Πολιτειών , της Αυστραλίας και της Ινδίας στο Τόκιο. Ήταν μια σκόπιμη επίδειξη δύναμης κατά της χώρας υποδοχής. Αυτό καταγράφεται και στη φετινή Λευκή Βίβλο», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail