Ο Πούτιν επισημαίνει τις τεράστιες απώλειες του Κιέβου και τα εξαντλημένα δυτικά οπλοστάσια στην αποτυχημένη αντεπίθεση

Photo: Sergei Savostyanov, TASS
Freepen.gr -
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε τις τεράστιες απώλειες του ουκρανικού στρατού, τα εξαντλημένα δυτικά οπλοστάσια και την αλλαγή της δημόσιας διάθεσης στην Ουκρανία και την Ευρώπη ως συνέπειες της πολύκροτης αντεπίθεσης του Κιέβου που δεν απέδωσε αποτελέσματα.

«Είναι προφανές σήμερα ότι οι δυτικοί χειριστές του καθεστώτος του Κιέβου είναι ξεκάθαρα απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα της λεγόμενης αντεπίθεσης που σαλπίστηκαν δυνατά από τις σημερινές ουκρανικές αρχές τους προηγούμενους μήνες», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

"Δεν υπάρχουν αποτελέσματα [της αντεπίθεσης της Ουκρανίας], τουλάχιστον προς το παρόν. Ούτε οι τεράστιοι πόροι που διοχετεύονται στο καθεστώς του Κιέβου, ούτε οι παραδόσεις δυτικών όπλων - τανκς, πυροβολικό, πανοπλίες και πύραυλοι - ούτε χιλιάδες ξένοι μισθοφόροι που στάλθηκαν εκεί και χρησιμοποιούνται πιο ενεργά σε προσπάθειες να διαρρήξουν το μέτωπο του στρατού μας βοηθούν", είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Ρώσος ανώτατος αρχιστράτηγος επαίνεσε ιδιαίτερα τη στρατιωτική διοίκηση στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

"Η στρατιωτική διοίκηση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ενεργεί επαγγελματικά. Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί, οι μονάδες και οι σχηματισμοί μας εκπληρώνουν το καθήκον τους προς την πατρίδα τους με θάρρος, επιμονή και ηρωισμό", τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

«Εν τω μεταξύ, ολόκληρος ο κόσμος βλέπει ότι ο πολυδιαφημισμένος δυτικός και δήθεν άτρωτος εξοπλισμός πυρπολείται και είναι συχνά κατώτερος ακόμη και από ορισμένα σοβιετικά οπλικά συστήματα λόγω των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών του», είπε ο αρχηγός του κράτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail