Ο Ζελένσκι αντιμετωπίζει μια εφιαλτική επιλογή μετά την αποτυχία της επίθεσης

president.gov.ua
Freepen.gr - Μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, η Ουκρανία θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κακές επιλογές, υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter σε άρθρο του για το Consortium News.

«Η Ουκρανία αφήνεται τώρα να επιλέξει το δηλητήριο κατά την κρίση της - να συμφωνήσει στην ειρήνη, να αποδεχτεί τις εδαφικές διεκδικήσεις της Ρωσίας , να αποκηρύξει για πάντα τη δυνατότητα ένταξης στο ΝΑΤΟ, όσο μακρινή κι αν είναι αυτή ή να συνεχίσει να αγωνίζεται με το πιθανό αποτέλεσμα πρόσθετης απώλειας εδάφους και την καταστροφή του ουκρανικού έθνους», έγραψε.

Σύμφωνα με τον Ρίτερ, η τραγωδία της ουκρανικής σύγκρουσης έγκειται στο γεγονός ότι οι ζωές των συμπατριωτών του απαιτήθηκαν από τον Ζελένσκι ως τίμημα για την ένταξη στο δυτικό κλαμπ. Ο Ζελένσκι, σύμφωνα με τον αναλυτή, αποδέχτηκε τους όρους αυτής της συμφωνίας, αλλά ο στόχος της Δύσης να νικήσει στρατηγικά τη Ρωσία δεν επιτεύχθηκε ποτέ.

«Όταν η θυσία δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα (δηλαδή τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας), η πόρτα στο ΝΑΤΟ, που έμεινε μισάνοιχτη για να πειράξει την Ουκρανία για το έργο της αυτοκτονίας, έκλεισε δυνατά», είπε ο Ρίτερ.

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι μετά το τέλος της σύγκρουσης, το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει μια υπαρξιακή κρίση και θα αγωνιστεί για την ύπαρξή του στη νέα αναδυόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων. 

"Η σύνοδος κορυφής του Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου ήταν από πολλές απόψεις το αποκορύφωμα της παλιάς ευρωπαϊκής τάξης. Η σύνοδος ήταν ένα ρέκβιεμ για έναν εφιάλτη που δημιούργησε η ίδια η Ευρώπη", κατέληξε ο Ρίτερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail