Ο Κώδικας πίσω από την «απόρριψη της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ» τελικά έσπασε

Σε μια κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, η ελπίδα για τη διάσωση του ΝΑΤΟ τρεμοπαίζει ανάμεσα σε γκρεμισμένα όνειρα. Μετά από εκτενείς συζητήσεις, η συμμαχία αναγνώρισε και πάλι την πρόοδο της Ουκρανίας, αλλά απέφυγε να απευθύνει επίσημη πρόσκληση.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι λόγοι ξεπερνούν την ετοιμότητα της Ουκρανίας και εμβαθύνουν σε ένα στρατηγικό παιχνίδι αποτροπής. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, αφήνοντας το έθνος σημαδεμένο και αγνώριστο. Με τη Ρωσία να ελέγχει τώρα την ανατολική πλευρά, η ουκρανική ηγεσία εναποθέτει τις ελπίδες της στο ΝΑΤΟ, ένα φύλακα άγγελο που καλύπτεται από αβεβαιότητα.

Η Ακύρωση

Οι πρόσφατες συζητήσεις της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ άφησαν να εννοηθεί η παροχή πρόσκλησης στην Ουκρανία, αλλά η ακύρωση επικράτησε.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν μπορέσει να επεκταθεί οποιαδήποτε πρόσκληση για ένταξη. Τα ανατολικά μέλη, υποστηριζόμενα από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, προσπάθησαν να συμπεριλάβουν τη λέξη «πρόσκληση» και να τονίσουν την πολιτική φύση της απόφασης.

Ενώ το Κίεβο έχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επέμεινε επίσης σε ένα σαφές, ενωμένο και θετικό μήνυμα σχετικά με την πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη.

Ωστόσο, η συναίνεση παραμένει άπιαστη, απογοητεύοντας τον Πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος υποστηρίζει με πάθος την ένταξη στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Οι Σύμμαχοι, ωστόσο, παραμένουν σταθεροί στην πεποίθησή τους πως η Ουκρανία δεν είναι ακόμη έτοιμη για τη συμμαχία.

Κατανοώντας το Μεγάλο Παιχνίδι

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος που έχει δοθεί από καμία δυτική δύναμη για να αντισταθεί στην ένταξη. Ωστόσο, ξέρετε ότι η κρυμμένη αλήθεια είναι έξω.

Στα παρασκήνια, ένα βαθύτερο παιχνίδι ξετυλίγεται, οδηγούμενο από την επιθυμία να αποφευχθεί μια πλήρης σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Ένα αποκαλυπτικό άρθρο της Daily Mail ρίχνει φως στις ανησυχίες του ΝΑΤΟ και στους βαθύτερους λόγους πίσω από την στάση του.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η αιτιολόγηση της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία - μια απάντηση στον επεκτατισμό του ΝΑΤΟ - έχει ένα βασικό ελάττωμα. Η επέκταση του ΝΑΤΟ έγινε δημοκρατικά, με κάθε κράτος μέλος να εντάσσεται οικειοθελώς στο μπλοκ. Αντίθετα, ο ρωσικός επεκτατισμός είναι ιστορικά ιμπεριαλιστικός και οδηγείται με τη βία.

Ενώ κάποιοι παραμένουν αισιόδοξοι για τη σύντομη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, άλλοι προειδοποιούν για βιαστικές αποφάσεις. Υποστηρίζουν ότι η χορήγηση ιδιότητας μέλους ενώ συνεχίζεται η ενεργός μάχη θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη πυρηνική κλιμάκωση.

Το πρωταρχικό μέλημα του ΝΑΤΟ είναι να αποτρέψει τη Ρωσία από το να αισθάνεται στριμωγμένη και ενδεχομένως να καταφεύγει σε ακραία μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων.

Για να μην αναφέρουμε, η Δύση έχει σημαντικά συμφέροντα και επενδύσεις στην Ουκρανία, έχοντας επενδύσει σημαντικούς πόρους. Η πρόωρη ένταξη στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο αυτά τα συμφέροντα, απαιτώντας έτσι μια προσεκτική προσέγγιση.

Το χειρότερο σενάριο, προειδοποιούν οι ειδικοί, θα μπορούσε να είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος όταν η Ουκρανία εισέλθει στο ΝΑΤΟ, ωθώντας και τα 32 μέλη σε έναν αιματηρό αποκαλυπτικό πόλεμο.

Επομένως, είναι καλύτερο να έχουμε ένα παρατεταμένο αδιέξοδο, όπου οι υποσχέσεις για ένταξη αποτυγχάνουν να υλοποιηθούν.

Ο κώδικας πίσω από την «απόρριψη της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ» τελικά έσπασε. Δεν αφορά αποκλειστικά την ετοιμότητα ή τα ελαττώματα της Ουκρανίας εντός της χώρας. Είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι αποτροπής, διατήρησης της σταθερότητας και αποφυγής μιας καταστροφικής σύγκρουσης.

Το ΝΑΤΟ δε θέλει μια άμεση επίθεση στη Ρωσία, γιατί έχουν ήδη δει πώς έχει επηρεάσει μια έμμεση επίθεση. Η Ουκρανία πρέπει να περιμένει μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος και να αποχωριστούν την ήττα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail