Η Δύση θέλει οι Ρώσοι να εξοντώσουν τους Ρώσους στο Ντονμπάς

Φωτογραφία: Fotodom.ru/ REX
Η ειδική ανταποκρίτρια του Pravda.Ru Daria Aslamova επισκέπτεται τακτικά τις νεοαποκτηθείσες περιοχές της Ρωσίας. Τι συμβαίνει στο Ντονμπάς; Οι διοικητές της πρώτης γραμμής θα έρθουν να κυβερνήσουν τη Ρωσία κάποια στιγμή στο μέλλον; Είναι αλήθεια πως είναι Ρώσοι εναντίον Ρώσων στο Ντονμπάς; Η Ντάρια Ασλάμοβα μοιράστηκε τις εντυπώσεις της από όσα είδε εκεί σε μια συνέντευξη με την αρχισυντάκτρια του Pravda.Ru, Ίνα Νοβίκοβα.

Ντάρια Ασλάμοβα - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

"Daria, επέστρεψες πρόσφατα από ένα ακόμη ταξίδι στο Donbass. Πηγαίνεις εκεί από το 2014. Τι νέο είχες για σένα εκεί αυτή τη φορά;"

"Πρώτα, δημιουργείται μια νέα ρωσική ελίτ στο Donbass. Από την αρχή της ειδικής επιχείρησης, ένα ισχυρό εθελοντικό κίνημα έχει αναπτυχθεί. Δεν υπάρχουν ολιγάρχες ή μεγάλοι επιχειρηματίες σε αυτό το κίνημα. Υπάρχουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις Είχαμε ήδη μια παρόμοια διαδικασία που συνέβη στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, αλλά αυτή ήταν μια αρνητική διαδικασία σε τόσους πολλούς τομείς.

"Η διαδικασία που μπορούμε να παρατηρήσουμε σήμερα είναι θετική. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βοηθούν το μέτωπο. Έχουν άμεσες σχέσεις με διοικητές πρώτης γραμμής. Καλούν διοικητές και τους ρωτούν τι χρειάζονται. Παίρνουν drones, φάρμακα, τροχούς αυτοκινήτων και ούτω καθεξής και στέλνουν όλα αυτά τα αντικείμενα στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης. Αναδύεται μια ολόκληρη ελίτ από διοικητές πρώτης γραμμής — αναπτύσσουν στενούς δεσμούς με επιχειρηματίες και επιχειρηματίες που τους βοηθούν. Θα έρθει η ώρα που αυτή η νέα ελίτ θα ζητήσει δικαίως θέση κάτω από τον ήλιο στον νέο κόσμο που τώρα αναδύεται.

"Μια νέα ρωσική ελίτ γεννιέται στο Ντονμπάς. Μετά το τέλος της ειδικής επιχείρησης, οι άνθρωποι αυτής της ελίτ θα εκδιώξουν σταδιακά εκείνους τους επιχειρηματίες που δεν υποστήριξαν την ειδική επιχείρηση. Θα έχουν τη δύναμη του στρατού και τη δύναμη των επιχειρήσεων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ ευεργετική.

"Η σύγκρουση στο Donbass είναι η σύγκρουση μεταξύ των Ρώσων. Είναι πάντα Ρώσοι εναντίον Ρώσων εκεί. Όποτε πηγαίνω εκεί, μου λένε πως υπάρχουν Ρώσοι και στις δύο πλευρές των οδοφραγμάτων. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν συμμαθητές και γείτονες. Ξέρουν ο ένας τον άλλον και μιλούν ρωσικά. Μιλούν ουκρανικά όταν χρειάζεται να κάνουν βίντεο. Η ιδέα της Δύσης ήταν ότι οι Ρώσοι θα κατέστρεφαν τους Ρώσους, γιατί πρόκειται για εμφύλιο πόλεμο. Είναι γενετικά Ρώσοι, αλλά ήταν πεπεισμένοι πως δεν ήταν Ρώσοι είναι σαν την αντανάκλασή μας σε μαύρο καθρέφτη. Ουρλιάζουν και φωνάζουν ότι είναι διαφορετικοί!

"Αυτό είναι ένα όνειρο της Δύσης: να εξολοθρεύσει τους Ρώσους από τα χέρια των Ρώσων. Αν τους φωνάξεις από ένα χαράκωμα: "Παραδώσου!" - απαντούν: "Οι Ρώσοι δεν παραδίδονται!"

"Ακόμη και οι πλήρως λιθοβολημένοι Ναζί από το Αζόφ* παραδόθηκαν μόνο όταν τους είπαν να παραδοθούν. Δε φοβήθηκαν όταν έμπαιναν σε ένα λεωφορείο. Είναι ακριβώς όπως εμείς. Τα κίνητρά τους είναι διαφορετικά, αλλά η νοοτροπία τους είναι παρόμοια με τη δική μας. Είναι οι Ρώσοι που δήλωναν Ευρωπαίοι Ουκρανοί».

*τρομοκρατική ομάδα, απαγορευμένη στη Ρωσία
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail