Ζαχάροβα: Νόμιμος στόχος το σχεδιαζόμενο γερμανικό εργοστάσιο αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

Freepen.gr - Τα σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου αρμάτων μάχης στην Ουκρανία από τον γερμανικό αμυντικό γίγαντα Rheinmetall θα αποτελούσαν "παγκόσμια πρόκληση", δήλωσε η Ρωσική εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Ένα τέτοιο εργοστάσιο, αν κατασκευαστεί, θα είναι ένας νόμιμος στόχος για τις Ρωσικές δυνάμεις στο ίδιο επίπεδο με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας", είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η Ζαχάροβα αναφέρθηκε στο έργο ενώ συζητούσε την κακομεταχείριση της εθνοτικής ουγγρικής μειονότητας στην Ουκρανία από το Κίεβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργοστάσιο θα βρίσκεται κοντά σε έναν κυρίως ουγγρικό οικισμό στην Τρανσκαρπαθία, είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall Armin Papperger δήλωσε στο CNN νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι Ουκρανοί εργαζόμενοι θα εκπαιδευτούν για την επισκευή διαφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων που παράγονται από την εταιρεία, όπως τα οχήματα μάχης πεζικού Marder, τα άρματα μάχης Leopard 2 και τα συστήματα πυροβολικού Panzerhaubitze 2000.

Υποβάθμισε την απειλή ρωσικής επίθεσης, λέγοντας πως το εργοστάσιο θα είναι "απλά άλλη μία "ουκρανική αμυντική εγκατάσταση παραγωγής. Το σχέδιο θα μπορούσε να ξεκινήσει "εντός 12 εβδομάδων", ανέφερε το CNN.

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε ότι, αν ο γερμανός κατασκευαστής όπλων κατασκευάσει το εργοστάσιο, θα αποτελέσει "την τελευταία απόδειξη της στρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας από τη Δύση”.

"Εάν αυτά τα σχέδια είναι πραγματικά, τότε είναι σίγουρα μια πρόκληση, την οποία το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί υποστηρικτές του αγαπούν τόσο πολύ", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail