Τα δεξιά κόμματα της Γαλλίας ανεβάζουν ποσοστά στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις μαζικές ταραχές

pixabay / jplenio
Freepen.gr -
Το γαλλικό εκλογικό σώμα στρέφεται στα δεξιά κόμματα στον απόηχο των πρόσφατων μαζικών ταραχών που τύλιξαν το έθνος την περασμένη εβδομάδα.

Μια νέα δημοσκόπηση του Ifop για το Sud Radio έδειξε ότι τα δεξιά κόμματα απολαμβάνουν μια συνολική άνοδο 6 τοις εκατό στην υποστήριξη των ψηφοφόρων σε ολόκληρη τη χώρα στην πρόθεση ψήφου τους ενόψει των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών εκλογών του επόμενου έτους.

Το National Rally, στο παρελθόν με επικεφαλής την πρώην προεδρική υποψήφια Μαρίν Λεπέν και τώρα από τον Τζόρνταν Μπαρντέλα, ήταν στην κορυφή της δημοσκόπησης με περισσότερο από το ένα τέταρτο (26 τοις εκατό) των ψήφων, σημειώνοντας αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Οι φιλελεύθεροι-συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι είδαν τη δημοτικότητά τους να αυξάνεται σε διπλάσια ποσοστά, τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 11%, ενώ το κόμμα Reconquête του Éric Zemmour και το Debout la France (DLF) κέρδισαν από μία ποσοστιαία μονάδα το καθένα φτάνοντας συνολικά το 7% και 4% αντίστοιχα.

Τα αριστερά κόμματα έχουν υποστεί πλήγμα υποχωρώντας κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, με το La France Insoumise (LFI) να πέφτει στο 8%.

Το κεντρικό κόμμα της Αναγέννησης του Εμμανουέλ Μακρόν ανέβηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα για να συγκεντρώσει το 20% των ψήφων, παρά τις εκτεταμένες επικρίσεις, μεταξύ άλλων από στρατιωτικούς ηγέτες, για το πώς η κυβέρνηση απάντησε στους χιλιάδες βανδάλους που προκάλεσαν ζημιές άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ λεηλατώντας εκατοντάδες επιχειρήσεις και πυρπολώντας οχήματα και διαμερίσματα κατοικιών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail