Το Ηνωμένο Βασίλειο "σώζει" παιδιά ενώ στέλνει όπλα για να τα σκοτώσει

pixabay / PublicDomainPictures
Οι νέες κυρώσεις του Λονδίνου στη Ρωσία δεσμεύονται να διασφαλίσουν την "ταυτότητα της Ουκρανίας" στοχεύοντας εκείνους που βοηθούν τα παιδιά να ξεφύγουν από τη σύγκρουση

Rachel Marsden - rachelmarsden.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το γραφείο του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών James Cleverly εξέδωσε μια δήλωση αυτή την εβδομάδα ανακοινώνοντας "14 νέες κυρώσεις ως απάντηση στις προσπάθειες της Ρωσίας να καταστρέψει την ουκρανική εθνική ταυτότητα”.

Η ηλεκτρονική έκδοση συνοδεύτηκε από ένα γραφικό ενός γιγαντιαίου ματιού και το κείμενο, "κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους" τυπωμένο σε μια γραμματοσειρά που μοιάζει να αντιγράφηκε από μια αφίσα κατασκοπευτικής ταινίας του Ψυχρού Πολέμου. Η εικόνα μπορεί να χρησιμεύσει για να αποσπάσει την προσοχή μερικών από τους πιο απλούς ανθρώπους από το γεγονός πως η "ουκρανική ταυτότητα" δέχθηκε επίθεση την στιγμή που η Δύση αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη χώρα σαν ένα καταφύγιο για τα δικά της οικονομικά και αντι-ρωσικά συμφέροντα, ξεκινώντας με έγχρωμες επαναστάσεις που χρονολογούνται τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Η ανακοίνωση των νέων κυρώσεων είχε όλη τη φινέτσα της πρόσφατης δημόσιας έκκλησης του σημερινού αρχηγού της Βρετανικής Εξωτερικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για Ρωσική κατασκοπεία στη χώρα τους για τους Βρετανούς. "Τους καλώ να κάνουν ό, τι έχουν ήδη κάνει άλλοι τους τελευταίους 18 μήνες και να ενώσουν τα χέρια μαζί μας – η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή", δήλωσε ο επικεφαλής της ΜΙ6 Ρίτσαρντ Μουρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πράγα.

Τίποτα δεν κραυγάζει την ικανότητα όπως μια στολή κατασκοπείας που πρέπει να κάνει δημόσιες κινήσεις στρατολόγησης για προδότες. Όχι από τότε που η σύζυγος του πρώην αρχηγού της MI6 John Sawers έριξε το κάλυμμά του στο Facebook με φωτογραφίες οικογενειακών διακοπών, υπήρξε μια τέτοια επίδειξη εμπιστοσύνης από τους τύπους που θα ήταν αφεντικά του James Bond-αν ο James Bond ήταν τόσο πραγματικός όσο οι ταινίες που παίζουν στο κεφάλι τους.

Αναμφισβήτητα, οι Βρετανοί ήταν οι πιο λυσσασμένοι αντι-ρώσοι όλων των δυτικών εταίρων, με τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να φέρεται να είχε αποθαρρύνει την Ουκρανία από την αποδοχή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία στις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε επίσης πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε από τους δυτικούς εταίρους του στην πλήρη παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων ελευθερίας του λόγου και εργασίας των πολιτών του στην επιβολή κυρώσεων στους δημοσιογράφους που δημοσιεύουν σε ρωσικές πλατφόρμες ή στην παροχή "λογιστικών, επιχειρηματικών και διαχειριστικών συμβουλών και υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων" σε Ρώσους. 

Και ακόμη και όταν πρόκειται για κυρώσεις σε Ρώσους, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταφέρει να σκοντάψει επάνω στη δική του σηματοδότηση αρετής. Μεταξύ των νέων κυρώσεων είναι Ρώσοι αξιωματούχοι που "θα αντιμετωπίσουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις μετά τη συμμετοχή τους στην αναγκαστική απέλαση των παιδιών της Ουκρανίας και τη διάδοση της προπαγάνδας που υποκινεί το μίσος" σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάζοντας αυτό, θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ένα μάτσο Ρώσους σέρνοντας μικρά παιδιά μακριά από ήσυχες προαστιακές γειτονιές τους, ενώ ουρλιάζοντας άσχημα πράγματα για τους Ουκρανούς. Στην πραγματικότητα, επέβαλαν κυρώσεις στον αναπληρωτή επικεφαλής της Περιφέρειας της Μόσχας, Vyacheslav Dukhin, ο οποίος έγραψε στο Instagram ότι δεν είχε περιουσιακά στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και επεσήμανε πως τα παιδιά που είχαν φτάσει από το Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ δεν είχαν γονείς. Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η διαδικασία είναι διαφανής και πως οι συγγενείς είναι ελεύθεροι να έρθουν και να τα πάρουν.

Ίσως το Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζει ότι θα ήταν καλύτερο για την "ουκρανική ταυτότητα" αν τα παιδιά είχαν αφεθεί να αποφύγουν σφαίρες και πυραύλους. Ή ίσως θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί κάπου, όπως ένα γυμναστήριο ή κάτι τέτοιο – Ω περιμένετε, τα γυμναστήρια είναι κλειστά επειδή είναι μια ενεργή ζώνη σύγκρουσης. Ίσως το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να προσφερθεί εθελοντικά να ανοίξει ένα κέντρο σε αυτές τις περιοχές για να φροντίσει όλα αυτά τα παιδιά – ενώ αντιστέκεται επίσης στην επιθυμία να το χρησιμοποιήσει και ως εγκατάσταση απόκρυψης και αποθήκευσης όπλων. Δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, σαφώς.

Ο Ντούκιν είπε επίσης ότι είχε πάει στο Λονδίνο, αλλά δεν θα του έλειπε. Προφανώς δεν ήταν εκεί αρκετά πρόσφατα για να εκτιμήσει τη ζωντανή ποικιλομορφία του. Υπάρχει τώρα πολύ μεγαλύτερη ποικιλία μεταξύ των πορτοφολάδων, των μεθυσμένων και των βανδάλων από ό, τι υπάρχει στα Ηνωμένα Έθνη. "Απλά προσέξτε μήπως αυτή η γέφυρα του Λονδίνου σας δεν πέσει κάτω, όπως στο τραγούδι", αστειεύτηκε ο Dukhin.

Ίσως αναφερόταν στην καταρρέουσα βρετανική υποδομή που θα μπορούσε να επωφεληθεί από όλα αυτά τα μετρητά των φορολογουμένων που τώρα αντλούνται στην Ουκρανία, ακόμη και αν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχει επιλύσει το πρόβλημα της συστημικής διαφθοράς, το οποίο Ιστορικά το έχει τοποθετήσει στο κάτω μέρος της κατάταξης κατά της διαφθοράς.

"Πολλά παιδιά που απελάθηκαν μετεγκαθίστανται σε ένα δίκτυο καταυλισμών επανεκπαίδευσης στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία και την ηπειρωτική Ρωσία, όπου εκτίθενται σε Ρωσική ακαδημαϊκή, πολιτιστική, πατριωτική και στρατιωτική εκπαίδευση", ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα αισθανόταν καλύτερα αν τα παιδιά είχαν λάβει μαθήματα σχετικά με την ταυτότητα φύλου και την επιλογή αντωνυμίας; Το ρωσικό σχολικό σύστημα δεν έχει ακόμη μεταμορφωθεί από μια ρωσική επανάσταση ουράνιου τόξου. Ίσως η Ρωσίδα Υπουργός Πολιτισμού, Όλγα Λιουμπίμοβα, θα το λάβει υπόψη, δεδομένου πως το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις της έχει επιβάλει κυρώσεις. Επίσης στη λίστα είναι ο Ρώσος δημοσιογράφος, Timofey Sergeitsev, ο οποίος δεν θα έχει πλέον την ευκαιρία να ψωνίσει αυτοπροσώπως στο Harrods, να είναι μάρτυρας συναλλαγών ναρκωτικών στο φως της ημέρας, ή να αποφύγει μια ληστεία με μαχαίρι στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

"Οι σημερινές κυρώσεις υποχρεώνουν όσους στηρίζουν το καθεστώς του Πούτιν να λογοδοτήσουν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα ήθελαν να δουν την Ουκρανία να καταστρέφεται, την εθνική της ταυτότητα να διαλύεται και το μέλλον της να διαγράφεται", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών James Cleverly. Σε ένα βίντεο με τις Χρυσές Σφαίρες νωρίτερα φέτος, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι περιέγραψε αυτή τη νέα εθνική ταυτότητα και μέλλον, αναφερόμενος σε "εκείνους που ενώθηκαν γύρω από την υποστήριξη του ελεύθερου ουκρανικού λαού στον κοινό μας αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, για το δικαίωμα να ζεις, να αγαπάς, να γεννάς, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, ανεξάρτητα από το πού είσαι, ανεξάρτητα από το με ποιον είσαι”.

Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, κινδυνεύει να στερήσει από τους άνδρες το δικαίωμά τους να γεννήσουν, σε αντίθεση με τις πραγματικές δημοκρατίες. Δεν είναι περίεργο που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τόσο ζωντανό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail