Καθώς ο πληθωρισμός χτυπά τους Γερμανούς, εξακολουθούν να πληρώνουν το λογαριασμό για τα μαλλιά και την στιλίστρια της Μέρκελ

pixabay / hafteh7
Freepen.gr - Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνοδεύεται τακτικά σε ταξίδια από ανεξάρτητο κομμωτή με έξοδα φορολογουμένων, με ορισμένους να επικρίνουν τις δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Φορολογουμένων.

Η επαγγελματίας βοηθός της Μέρκελ για τα καλλυντικά και την κομμωτική είναι από το Βερολίνο και χρησιμοποιείται επίσης για μη δημόσια ραντεβού της Μέρκελ. Το Γραφείο της Καγκελαρίας περιγράφει τις πληρωμές ως «απαραίτητα έξοδα».

Τις πληροφορίες έλαβε η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, η οποία κυκλοφόρησε σύμφωνα με τον Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφόρησης (IFG). Η βοηθός συνοδεύει τακτικά την 68χρονη Μέρκελ σε ταξίδια και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, ενώ μεταξύ των πελατών της περιλαμβάνεται και ο πρώην καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών Γκέρχαρντ Σρέντερ. Δεν είναι σαφές εάν πληρώνει για τις υπηρεσίες της από την τσέπη του ή αν οι φορολογούμενοι πληρώνουν επίσης το λογαριασμό του.

Η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία δήλωσε πως οι υπηρεσίες ενός καλλιτέχνη μακιγιάζ «πραγματοποιούνται σε σχέση με ραντεβού για την εκτέλεση συνεχιζόμενων επίσημων καθηκόντων» και υποστήριξε ότι είναι «απαραίτητα έξοδα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail