Η εκδίκηση του Κιέβου οδηγεί σε μεγαλύτερη ζημιά στην Ουκρανία

Freepen.gr - Το Κίεβο συνεχίζει τις προσπάθειές του να εκδικηθεί τη Ρωσία για τα συνεχιζόμενα αντίποινα στα ουκρανικά λιμάνια, ενώ οι μάταιες προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να προχωρήσει στην πρώτη γραμμή οδηγούν μόνο σε αυξανόμενες απώλειες.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους κοντά στο Κουπιάνσκ. Τις τελευταίες ημέρες, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλά ακόμη προπύργια στις περιοχές Masyutovka και Sinkovka.

Ο ρωσικός στρατός προχωρά επίσης στην περιοχή του Σβάτοβο προκειμένου να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη και να εξασφαλίσει τον οικισμό της πόλης του Λουχάνσκ. Οι ρωσικές μονάδες έχουν ήδη διασχίσει τον ποταμό Zherebets και πήραν τον έλεγχο στρατηγικών υψών στη δυτική όχθη, δημιουργώντας ένα προγεφύρωμα βάθους έως και 7 km στην ουκρανική άμυνα.

Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να καυχηθεί για καμία νίκη, παρά τις συνεχιζόμενες αιματηρές επιθέσεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στην περιοχή του Artemovsk, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Berkhovka και δεν επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να αποκτήσουν έδαφος στα υψώματα στην περιοχή Kleshcheyevka.

Στην περιοχή Zaporozhye, η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να ρίχνει στρατεύματα σε επιθέσεις στο Rabotino, όπου οι μάχες συνεχίζονται ακόμη μερικά χιλιόμετρα από το χωριό.

Οι μάχες στα μέτωπα συνοδεύονται από αμοιβαία πλήγματα σε στρατηγικές πίσω περιοχές.

Χθες το βράδυ σημειώθηκαν εκρήξεις στην περιοχή Σούμι, αλλά κύριοι στόχοι ήταν και πάλι τα λιμάνια στην περιοχή της Οδησσού. Οι προηγούμενες επιθέσεις έπληξαν τα λιμάνια. Ωστόσο, το τελευταίο βράδυ, οι εγκαταστάσεις στις όχθες του ποταμού Δούναβη καταστράφηκαν, χωρίς το Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα λιμάνια του ποταμού για να παρακάμψει τη συμφωνία για τα σιτηρά που είχε ανασταλεί.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα τη ζημιά στην υποδομή ενός από τα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη. Εν τω μεταξύ, τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν εκρήξεις σε δύο πόλεις, το Izmail και το Reni, όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταστράφηκαν δεξαμενές αποθήκευσης φορτίου και άλλες εγκαταστάσεις.

Την προηγούμενη μέρα, ο Ζελένσκι υποσχέθηκε να εκδικηθεί τη Ρωσία για τη συνεχιζόμενη καταστροφή των ουκρανικών λιμανιών. Το βράδυ της 24ης Ιουλίου, δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταπνίγηκαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου πάνω από τη Μόσχα. Πιθανότατα στόχευσαν το κτίριο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αλλά τελικά προκάλεσαν ζημιές μόνο σε δύο μη οικιστικά κτίρια.

Παράλληλα, 17 drones στόχευσαν τη χερσόνησο της Κριμαίας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεκατέσσερα ουκρανικά UAV καταπνίγηκαν με ηλεκτρονικό πόλεμο, εκ των οποίων τα τρία έπεσαν στο έδαφος της χερσονήσου. Τρία ακόμη UAV καταστράφηκαν από την αεράμυνα. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, χτυπήθηκε μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Dzhankoy.

Οι επιθέσεις στην Κριμαία μπορεί να έχουν τουλάχιστον κάποια στρατιωτικά αποτελέσματα, οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα, ωστόσο, δεν φέρνουν τίποτα στο Κίεβο στρατιωτικά, προκαλώντας μόνο περισσότερα ρωσικά αντίποινα. Το καθεστώς του Κιέβου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσει μια νικηφόρα εικόνα στο MSM, κάνοντας τη ζωή πολύ χειρότερη για τον ουκρανικό λαό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail