Περισσότερες αποδείξεις ότι η ανταρσία του Πριγκόζιν υποστηρίχθηκε από τη Δύση

Γέλασε πολύ με την ευγένεια του Bojan Pancevski, ενός Ευρωπαίου ανταποκριτή της Wall Street Journal, ο οποίος έγραψε το άρθρο, ο Prigozhin της Wagner σχεδίαζε να συλλάβει Ρώσους στρατιωτικούς ηγέτες. Ισχυρίζεται ότι έχει την εσωτερική ενημέρωση για το πώς οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ο Πριγκόζιν θα εξεγερθεί, αλλά είναι τόσο αφελής που δεν συνειδητοποίησε ότι τον ταΐζαν με παραμύθι. Εγραψε:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν επίσης νωρίς τα σχέδια του Prigozhin, πρώην έμπιστου συνεργάτη του Πούτιν, αναλύοντας υποκλοπές ηλεκτρονικών επικοινωνιών και δορυφορικές εικόνες, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει τα ευρήματα. Δυτικοί αξιωματούχοι είπαν ότι πιστεύουν πως η αρχική πλοκή είχε καλές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά απέτυχε μετά τη διαρροή της συνωμοσίας, αναγκάζοντας τον Πριγκόζιν να αυτοσχεδιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Αυτό είναι ένα θλιβερό εξώφυλλο. Είναι προσβολή για τη νοημοσύνη σας να σας ζητάμε να πιστέψετε πως οι άνθρωποι των πληροφοριών της Δύσης ανακάλυψαν ότι ο Πριγκόζιν ήταν απατεώνας «αναλύοντας υποκλοπές ηλεκτρονικών επικοινωνιών και δορυφορικές εικόνες». Πώς ακριβώς λένε οι «δορυφορικές εικόνες» σε κάποιον διερμηνέα φωτογραφιών ότι πρόκειται να συμβεί πραξικόπημα; Ο Πριγκόζιν έγραψε τις προθέσεις του σε μια μεγάλη πινακίδα και τη μετέφερε έξω για να τη διαβάσουν όλοι; Ίσως προσπαθούσε να στρατολογήσει επιπλέον δύναμη για το ταξίδι στη Μόσχα. «Γεια, θα πάω στη Μόσχα για να αρπάξω τον Σόιγκου. Ελα μαζί μου!".

Από την εμπειρία μου, οι πραξικοπηματίες προσέχουν να μην γράψουν τα σχέδιά τους ή να μιλήσουν ανοιχτά για αυτά σε τηλέφωνα ή ραδιόφωνα. Ένα γνήσιο πραξικόπημα ξεκινά με την υπόθεση των συνωμοτών ότι θα μπορούσαν να πεθάνουν εάν το σχέδιο δεν πετύχει. Αυτή η νηφάλια σκέψη τείνει να συνοδεύεται από προσεκτική, συγκρατημένη δραστηριότητα, όχι από απερίσκεπτη καυχησιολογία. Αυτό περιλαμβάνει την αποφυγή της παραγωγικής χρήσης κειμένων ή email.

Θυμάστε τον πρώτο κανόνα του Fight Club; Δε μιλάς για Fight Club. Λοιπόν, ο πρώτος κανόνας της κατασκοπείας είναι να ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ. Αν το σκεφτείτε, αυτός ήταν ο βασικός κανόνας και της δημοσιογραφίας. Ο «επίσημος» που τροφοδότησε στον Παντσέφσκι τη «μυστική» αφήγηση για το πώς οι ατρόμητοι αναλυτές των δυτικών μυστικών υπηρεσιών έλυσαν το παζλ του πραξικοπήματος του Πριγκόζιν, έσπασε αυτόν τον κανόνα. Μου φαίνεται ότι ήταν σίγουρος πως είχε ένα πρόθυμο εργαλείο στον Pancevski και μπορούσε να βασιστεί σε αυτόν για να πείσει ένα αφελές κοινό ότι η CIA είναι πραγματικά καλή στο να κρυφακούει.

Το γεγονός πως--------------------- η CIA ενημέρωσε τη Συμμορία των Οκτώ στο Κογκρέσο για την προγραμματισμένη εξέγερση του Prigozhin δύο ημέρες πριν σημαίνει ότι η CIA είχε πληροφορίες από ανθρώπινη πηγή. Θα μπορούσε να ήταν στρατολογημένο περιουσιακό στοιχείο της CIA ή κάποιος που είχε στρατολογηθεί και ελέγχεται από μια ξένη οργάνωση πληροφοριών. Αλλά κάποιος κοντά στον Πριγκόζιν φλυαρούσε. Ή ίσως ήταν ο ίδιος ο Prigozhin.

Βρίσκω αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ακολούθησε ασυνήθιστα βήματα για να επιμείνει πως δε γνώριζε τίποτα για το πραξικόπημα και σίγουρα δεν το ενθάρρυνε ούτε το υποστήριξε. Ωχ όχι. Ο Μπάιντεν, ο Μπλίνκεν και η Νούλαντ δεν θέλουν να ανατραπεί ο Πούτιν με τη βία. Σταματήστε αυτήν την σκέψη.

Νομίζω ότι αυτή η διαρροή στον Pancevski παρέχει πρόσθετη επιβεβαίωση πως ο Prigozhin ενεργούσε σε συνεννόηση με τους δυτικούς πράκτορες πληροφοριών. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι αν ο Πριγκόζιν συνεργαζόταν πραγματικά με τη Δύση ή παρίστανε ότι κατασκόπευε υπέρ της Δύσης ενώ στην πραγματικότητα ελέγχεται από τις ρωσικές αρχές. Συνεχίζω να πιστεύω πως είναι το τελευταίο. Εάν ο Πριγκόζιν διέπραξε προδοσία, τότε η απόφαση του Πούτιν να πάει αλώβητος στην εξορία στη Λευκορωσία στέλνει το μήνυμα ότι μπορείτε να κυνηγήσετε τον Πούτιν και να ζήσετε. Αυτό δεν είναι μεγαλοψυχία, αυτό είναι τρέλα.

Η ανάγνωσή μου για το άρθρο της Wall Street Journal είναι ότι είναι η τελευταία επανάληψη της κρυφής δράσης της Δύσης για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης καθώς και τον έλεγχο των ζημιών. Δεν είναι τυχαίο που λένε στον Pancevski πως άλλοι Ρώσοι στρατηγοί βρίσκονται κάτω από ένα σύννεφο υποψίας:

Έχοντας επίγνωση της διαρροής, ο Πριγκόζιν αναγκάστηκε στη συνέχεια να δράσει νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί την Παρασκευή και κατάφερε να καταλάβει τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ, ένα βασικό σημείο διοίκησης για την εισβολή στην Ουκρανία. Η ευκολία με την οποία τα στρατεύματα της Βάγκνερ κατέλαβαν την πόλη του ενός εκατομμυρίου που φιλοξενεί ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο υποδηλώνει πως ορισμένοι διοικητές των τακτικών δυνάμεων θα μπορούσαν να ήταν μέρος της πλοκής, σύμφωνα με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Δυτικοί αξιωματούχοι είπαν ότι πιστεύουν πως ο Πριγκόζιν είχε κοινοποιήσει τις προθέσεις του σε ανώτερους στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων πιθανώς ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, διοικητής της ρωσικής αεροδιαστημικής δύναμης. Δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί εάν ο Surovikin έδωσε αυτές τις πληροφορίες στην FSB ή πώς η υπηρεσία ανακάλυψε τα σχέδια του Prigozhin.

Ναι, βγάλτε τον Surovikin κάτω από το λεωφορείο της υποψίας. Γιατί στην πραγματικότητα η CIA ή η MI6 θέλουν να αμφισβητήσουν τον Σουροβίκιν; Αυτό θα μπορούσε να τον αποδυναμώσει και να επηρεάσει την ικανότητά του να αντιμετωπίσει την ουκρανική επίθεση. Ααα καταλαβα. Δεν πειράζει. Αυτό το άρθρο είναι ένα γραφικό παράδειγμα ότι η Δύση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εκστρατεία της να καταστρέψει τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τις οπισθοδρομήσεις στο έδαφος στην Ουκρανία. Αναρωτιέμαι αν ο Πούτιν, ο Γκερασίμοφ και ο Σόιγκου καταλαβαίνουν αυτό το γεγονός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail