Πεκίνο: Η Κίνα δεν ξέχασε το «χρέος αίματος» του ΝΑΤΟ για το βομβαρδισμό της πρεσβείας στη Γιουγκοσλαβία

fmprc.gov.cn
Freepen.gr - Ο κινεζικός λαός δεν έχει ξεχάσει τη βομβιστική επίθεση το 1999 στην πρεσβεία της χώρας στο Βελιγράδι, η οποία σκότωσε τρεις Κινέζους πολίτες, ανέφερε στο Twitter η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ.

"Δεν έχουμε ξεχάσει το χρέος αίματος που το ΝΑΤΟ οφείλει στον κινεζικό λαό βομβαρδίζοντας την κινεζική πρεσβεία στη Γιουγκοσλαβία. Οι χώρες Ασίας-Ειρηνικού δεν καλωσορίζουν μια πολεμική μηχανή, ακόμη λιγότερο μια έκδοση Ασίας-Ειρηνικού του ΝΑΤΟ" που πυροδοτεί την αντιπαράθεση του μπλοκ ή ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο», αναφέρει το tweet.

"Η Κίνα έχει καταναγκαστικές πολιτικές; Δεν είναι το ΝΑΤΟ αυτό που έχει εμπλακεί σε πολιτικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, απειλώντας άλλες χώρες με βία και αμφισβητώντας τα συμφέροντα, την ασφάλεια και τις αξίες του κόσμου;" ρωτά ρητορικά η αξιωματούχος.

«Δεν είναι το ΝΑΤΟ αυτό που έχει καταπατήσει το διεθνές δίκαιο και τους βασικούς κανόνες που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις, παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και εμπλεκόμενο σε πολέμους, προκαλώντας βάσανα σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο;» πρόσθεσε η Κινέζα διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail