Το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν στον Θεό έχει πέσει στο χαμηλότερο όλων των εποχών

Πιστεύετε στον Θεό; Αν ναι, ανήκετε σε μια μερίδα του πληθυσμού που συρρικνώνεται σταθερά. Ναι, η πλειοψηφία των Αμερικανών εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Θεός υπάρχει, αλλά η τάση είναι ξεκάθαρα προς μια κατεύθυνση. Κατευθυνόμαστε λοιπόν στον ίδιο δρόμο που έχουν ήδη ακολουθήσει τόσα πολλά μεταχριστιανικά έθνη στη δυτική Ευρώπη; 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με μια νέα συγκλονιστική έρευνα που μόλις δημοσίευσε η Gallup, το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν στον Θεό έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο που έχουν καταγράψει ποτέ:

Τα ποσοστά των Αμερικανών που πιστεύουν σε καθεμία από τις πέντε θρησκευτικές οντότητες - Θεό, αγγέλους, παράδεισο, κόλαση και διάβολο - έχουν μειωθεί κατά τρεις έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες από το 2016. Ωστόσο, οι πλειοψηφίες πιστεύουν σε καθεμία, που κυμαίνονται από το υψηλό του 74% που πιστεύει στον Θεό έως το χαμηλό του 59% για την κόλαση και 58% για τον διάβολο. Περίπου τα δύο τρίτα το καθένα πιστεύουν στους αγγέλους (69%) και στον παράδεισο (67%).

Το 74 τοις εκατό μπορεί να ακούγεται υψηλό, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό περιλαμβάνει οποιονδήποτε μπορεί να πιστεύει ότι υπάρχει οποιοδήποτε είδος «θεού».

Αυτός ο αριθμός λοιπόν θα περιλαμβάνει ανθρώπους από πολλές διαφορετικές θρησκείες.

Συνολικά, το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν στον Θεό έχει μειωθεί κατά 16 μονάδες μόλις από το 2001:

Η Gallup έχει χρησιμοποιήσει αυτό το πλαίσιο για να μετρήσει την πίστη σε αυτές τις πνευματικές οντότητες πέντε φορές από το 2001, και η δημοσκόπηση της 1ης-24ης Μαΐου 2023 διαπιστώνει πως η καθεμία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της. Σε σύγκριση με το 2001, η πίστη στον Θεό και στον παράδεισο μειώνεται περισσότερο (16 πόντους το καθένα), ενώ η πίστη στην κόλαση έχει πέσει 12 βαθμούς και ο διάβολος και οι άγγελοι έχουν πέσει κατά 10 βαθμούς ο καθένας.

Η προσέλευση στην εκκλησία μειώνεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια.

Στην πραγματικότητα, μια διαφορετική έρευνα της Gallup ανακάλυψε ότι η προσέλευση στην εκκλησία έχει μειωθεί κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες από το 2012:

Η προσέλευση στην εκκλησία των ΗΠΑ έχει παρουσιάσει μια μικρή αλλά αισθητή μείωση σε σύγκριση με ό,τι ήταν πριν από την πανδημία COVID-19. Τα τέσσερα χρόνια πριν από την πανδημία, από το 2016 έως το 2019, κατά μέσο όρο το 34% των ενηλίκων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι είχαν πάει σε εκκλησία, συναγωγή, τζαμί ή ναό τις τελευταίες επτά ημέρες. Από το 2020 έως σήμερα, ο μέσος όρος είναι 30%, συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης 31% σε έρευνα 1-24 Μαΐου.

Τα πρόσφατα επίπεδα προσέλευσης στην εκκλησία είναι περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από αυτά που μέτρησε η Gallup το 2012 και τα περισσότερα προηγούμενα χρόνια.

Ο αμερικανικός λαός χάνει ολοένα και περισσότερο την πίστη του στην οργανωμένη θρησκεία και σίγουρα δεν βοηθάει το γεγονός ότι σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει μια ιστορία στις ειδήσεις για κάποιο μέλος του κλήρου που έχει διαπράξει κάποιου είδους φρικτό έγκλημα. Για παράδειγμα, μόλις σήμερα διάβασα μια ιστορία για έναν «εκτελεστικό πάστορα» που έκλεψε 130.000 δολάρια από την εκκλησία του:

Ένας εκτελεστικός πάστορας του Νιου Χάμσαϊρ καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση επειδή έκλεψε περίπου 130.000 δολάρια από την εκκλησία του για να εξοφλήσει χρέη από τυχερά παιχνίδια και να κάνει αγορές.

Ο Γκρέγκορι Νιλ, από το Μπάρινγκτον, 45 ετών, καταδικάστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τετάρτη και διατάχθηκε να αποπληρώσει την Εκκλησία των Βαπτιστών του Ταξιδίου και την ασφαλιστική εταιρεία που κάλυψε ένα μέρος των ζημιών.

Δυστυχώς, πολλοί Αμερικανοί χάνουν επίσης την πίστη τους στις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες στις οποίες βασίστηκε αυτό το έθνος.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, περίπου δύο στους πέντε νεαρούς ενήλικες στις ΗΠΑ πιστεύουν πως ο γάμος είναι «μια ξεπερασμένη παράδοση»:

Υπάρχουν γαμήλιες καμπάνες στο μέλλον σας; Εάν είστε νέος και ερωτευμένος, η απάντηση είναι — μάλλον όχι! Μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι δύο στους πέντε νεαρούς ενήλικες πιστεύουν ότι ο γάμος είναι μια ξεπερασμένη παράδοση. Επιπλέον, ένα εκπληκτικό 85 τοις εκατό δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να παντρευτείτε για να έχετε μια ικανοποιητική και αφοσιωμένη σχέση.

Είναι ενδιαφέρον ότι η δημοσκόπηση, που έγινε από το Thriving Center Of Psychology, διαπίστωσε πως περισσότερες γυναίκες (52%) από ό,τι άνδρες (41%) έχουν αυτήν την άποψη για τον γάμο.

Η κοινωνία μας δεν πρόκειται να επιβιώσει αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτόν το δρόμο.

Εν τω μεταξύ, οι αριθμοί για όσους βρίσκονται στην άλλη πλευρά της μάχης για τον πολιτισμό μας απλώς βελτιώνονται.

Ένα πολύ υψηλό ποσοστό των εθνικών ηγετών μας έχουν αποφοιτήσει από σχολεία Ivy League και τα δημογραφικά στοιχεία σε αυτά τα σχολεία δείχνουν ξεκάθαρα προς τα που οδεύει η Αμερική.

Στο Yale, το 29 τοις εκατό του τρέχοντος σώματος της μελέτης προσδιορίζεται ως LGΒΤQ+:

Σύμφωνα με το Yale Daily News , περίπου το 29% των φοιτητών που ανταποκρίθηκαν αναγνωρίστηκαν ως κάτι διαφορετικό από το στρέιτ, καθώς το σχολείο καυχιόταν ότι «υποδέχτηκε τη μεγαλύτερη και πιο διαφορετική τάξη στην ιστορία του Πανεπιστημίου».

Πιο συγκεκριμένα, το 14% είπε πως ήταν αμφιφυλόφιλος, το 6% ομoφυλόφιλος/λεσβία, το 8% «ερώτηση» και το 1% άφυλος.

Στο Χάρβαρντ, το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στο 21 τοις εκατό και πρόκειται να ανέβει ακόμη υψηλότερα:

Στο Χάρβαρντ, η τάξη του 2023 είχε περίπου 21% μη στρέιτ πληθυσμό, σύμφωνα με το Harvard Crimson. Αλλά το σχολείο είναι έτοιμο να ξεπεράσει τον εαυτό του, καθώς η τάξη του 2025 θα αυξήσει αυτόν τον αριθμό στο 29%. Αυτό το ποσοστό είναι μια αύξηση άνω του 18% σε σχέση με την τάξη του 2017, η οποία αντιπροσωπευόταν από 89,9% στρέιτ φοιτητικό σώμα.

Γινόμαστε γρήγορα το πολικό αντίθετο της κοινωνίας που κάποτε ίδρυσαν οι ιδρυτές μας.

Αν η χώρα μας χρειάστηκε ποτέ μια «μεγάλη αφύπνιση», είναι τώρα.

Γιατί σίγουρα το ρολόι χτυπάει.

Πολλοί Αμερικανοί ζουν τη ζωή τους σαν να μην υπάρξουν ποτέ συνέπειες, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν ξέρει ποια μέρα θα είναι η τελευταία μας.

Τα τελευταία χρόνια, τόσοι πολλοί άνθρωποι για τους οποίους νοιαζόμουν πολύ, έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή.

Και είναι απλώς θέμα χρόνου να βιώσει ολόκληρη η κοινωνία μας ένα ξαφνικό σοκ που κυριολεκτικά θα αλλάξει τα πάντα σε μια μόνο στιγμή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τρόμαξα όταν διάβασα ότι η NASA δεν ήξερε καν για ένα μεγάλο αστεροειδή που παραλίγο να χτυπήσει τον πλανήτη μας μέχρι που είχε ήδη περάσει από δίπλα μας:

Ένας αστεροειδής που ονομάζεται 2023 NT1 έφτασε μέχρι και περίπου 62.000 μίλια από τη Γη - περίπου το ένα τέταρτο της απόστασης μεταξύ Γης και Σελήνης - στις 13 Ιουλίου.

Αλλά μόλις δύο μέρες μετά την κοντινή του προσέγγιση, οι επιστήμονες της NASA το εντόπισαν, επειδή ερχόταν από την κατεύθυνση του ήλιου και είχε καλυφθεί από το φως.

Το 2023 NT1, το οποίο τώρα απομακρύνεται από τη Γη με ταχύτητα περίπου 25.000 μιλίων την ώρα, έχει διάμετρο έως και 200 ​​πόδια – μεγαλύτερο από τον Πύργο της Πίζας.

Έχετε ακούσει για αυτό στις ειδήσεις;

Οι περισσότεροι άνθρωποι όχι.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής δεν ήταν αρκετά μεγάλος για να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά οι επιστήμονες μας λένε ότι είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί ένας τέτοιος γιγάντιος διαστημικός βράχος.

Όταν έρθει εκείνη η μέρα, τι θα κάνετε;

Θα φωνάξετε τον Θεό;

Ίσως να το κάνετε, αλλά περισσότεροι Αμερικανοί από ποτέ δε θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί Του, και αυτό είναι εξαιρετικά ατυχές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail