Οι ΗΠΑ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ξένους μισθοφόρους για να καλύψουν κενά στην Ουκρανία

ukrinform.net
- Έτοιμάζονται για απότομη αφύπνιση

Η μηχανή προπαγάνδας υποκινεί τους απλούς πολίτες να πάνε στον πόλεμο στην Ουκρανία-όπου περνούν από την κόλαση

Rachel Marsden - rachelmarsden.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυτικοί μισθοφόροι από χώρες εκτός των ΗΠΑ πεθαίνουν για τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον, ενώ ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί τους ίδιους τους Αμερικανούς να μείνουν μακριά.

Οι περισσότεροι από τους ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία σε αυτό το σημείο δεν είναι Αμερικανοί, σύμφωνα με το Channel One news της Ρωσίας. Είναι στην πραγματικότητα η Πολωνία και ο Καναδάς που οδηγούν την κατηγορία, με τις ΗΠΑ να έρχονται στην τρίτη θέση. Και τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που προσπαθούν να καλύψουν το κενό με ακόμη περισσότερους ξένους νεοσύλλεκτους για να πολεμήσουν για τα συμφέροντα των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εκτιμά πως περίπου 2.000 από τους περίπου 7.000 "εθελοντές" έχουν σκοτωθεί.

Πρόσφατες αναφορές αποκαλύπτουν μια ανησυχητική τάση σχετικά με τους θανάτους μεταξύ των δυτικών μισθοφόρων: Μαχητές των οποίων η στρατιωτική εμπειρία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Πιθανώς όλα έμοιαζαν με καλή διασκέδαση ήρωα δράσης του Χόλιγουντ από μακριά-μέχρι που οι σφαίρες άρχισαν να σφυρίζουν.

Σε ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε το Μάιο για δύο Καναδούς μισθοφόρους που προσφέρθηκαν εθελοντικά για τη "διεθνή Λεγεώνα" της Ουκρανίας και σκοτώθηκαν στη μάχη του Artyomovsk (ονομάστηκε Bakhmut από την Ουκρανία), το CBC αποκάλυψε ότι ένας είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στις καναδικές δυνάμεις ως γιατρός και είχε φωτογραφηθεί να εργάζεται στην έρευνα και διάσωση στο Χάρκοβο. Ο Κάιλ Πόρτερ, ένας 27χρονος από το Κάλγκαρι, είχε έρθει σε επαφή με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Καναδά. "Επιτρέψτε μου να καταλάβω πώς θα επιβιώσω τις επόμενες μέρες", έγραψε. "Ήταν μια μηχανή κοπής κρέατος την πρώτη φορά και δεν το περιμένω καλύτερα αυτή τη φορά". Θα νομίζατε ότι κάπου εδώ θα έκανε μια αλλαγή πορείας, αλλά όχι ο Ράμπο της περίπτωσής μας.

Το ερώτημα που πρέπει να ρωτήσουν όλοι είναι πώς στη γη οι Καναδοί, των οποίων η εμπειρία μάχης ισοδυναμεί με τη χορήγηση βοηθημάτων και την εφαρμογή τουρνικέ, θα μπορούσαν στη συνέχεια να καταλήξουν να υπηρετούν στις πρώτες γραμμές-ενώ η καναδική κυβέρνηση φαινομενικά απλώς σηκώνει τους ώμους. Μιλάμε εδώ για μια κυβέρνηση που νομοθετούσε μηδενικό κίνδυνο κατά του συντριπτικά επιβιώσιμου Covid, αλλά τώρα δεν μπορεί καν να ενοχληθεί για να σώσει τους απροετοίμαστους Καναδούς από έναν πολύ πιο πιθανό θάνατο στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Μάιο, το CBC ανέφερε έναν ακόμη Καναδό βετεράνο, που αναγνωρίστηκε μόνο ως "Shadow - σκιά", περιγράφοντας πώς αυτός και οι συνάδελφοί του είχαν επανειλημμένα δεχθεί πυρά στο Ντονμπάς. Ενώ το "Shadow" μπορεί να φαίνεται σαν ένα κωδικό όνομα για έναν κύριο χαρακτήρα σε μια ταινία του Χόλιγουντ για έναν κακό που πηγαίνει μόνος του για να αποδώσει δικαιοσύνη, στην πραγματικότητα είναι ένας μετεωρολογικός τεχνικός που "βίωσε μάχη για πρώτη φορά ως εθελοντής στην Ουκρανία", σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο μετεωρολόγος πιθανότατα δεν πρέπει να τοποθετηθεί σε θέση να "ανατιναχθεί από τη φωλιά του ελεύθερου σκοπευτή του από μια ρουκέτα”.

Για όλη την εμπειρία του στον καιρό, ο Shadow δεν φαίνεται να είναι πολύ καλά εξοικειωμένος με τη γεωπολιτική της μεγάλης σκακιέρας. "Αν το ΝΑΤΟ είχε παρέμβει, ο πόλεμος θα είχε γίνει σε λιγότερο από μία εβδομάδα, αλλά επειδή όλοι κάθονταν πίσω και παρακολουθούσαν, βλέπουμε όλους αυτούς τους πολίτες να πεθαίνουν", είπε στο CBC. Στην πραγματικότητα, η άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα είχε ως αποτέλεσμα τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πιθανώς μερικούς περισσότερους θανάτους αμάχων από ό, τι φαντάζεται ο Shadow.

Ο άλλος Καναδός μισθοφόρος τον οποίο ο Shadow "βοηθούσε "και του οποίου το δικό του όνομα υπερήρωα είναι" Wali", έχει περιγραφεί από τον δυτικό Τύπο ως "ελεύθερος σκοπευτής" που εργαζόταν ως ...μηχανικός λογισμικού. Αυτός, τουλάχιστον, είχε την αίσθηση να διασvue;i λίγο μετά την άφιξή του στην Ουκρανία, επικαλούμενος κακή οργάνωση. "Έπρεπε να γνωρίσεις κάποιον που ήξερε κάποιον που σου είπε ότι σε κάποιο παλιό κουρείο θα σου έδιναν ένα ΑΚ-47", είπε.

Δε φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Οι μισθοφόροι της Διεθνούς Λεγεώνας εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκείς για μάχη, υπό υποστήριξη ή και τα δύο.

Ο Αμερικανός Cooper "Harris" Andrews, πέθανε κατά τη διάρκεια της μάχης στο Artyomovsk τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Fox News.

Περιγράφεται ως πεζοναύτης με πενταετή εμπειρία, απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2022 από το Camp Lejeune ως συντηρητής συστήματος μετάδοσης ηλεκτρονικών εδάφους. Λίγο αργότερα, έφυγε για την Ουκρανία όπου ήταν αρκετά κοντά στο μέτωπο της μάχης kai σκοτώθηκε από ένα όλμο. Τι ακολουθεί-στρατολόγηση σεφ από δυτικούς στρατούς και αποστολή τους στη γραμμή πυρός;

Δύο άλλοι Αμερικανοί μισθοφόροι που πιάστηκαν πρόσφατα κοντά στο Χάρκοβο φέρεται να παραπονέθηκαν για κακή παροχή πληροφοριών της Ουκρανίας και έλλειψη προετοιμασίας για μάχη, σύμφωνα με το κανάλι ένα της Ρωσίας.

Μια αρκετά σαφής ένδειξη ότι συμβαίνει αυτό είναι όταν οι Αμερικανοί "εκπαιδευτές" που αποστέλλονται στην Ουκρανία, νόμιμες ειδικές δυνάμεις με εμπειρία μάχης και πληροφοριών, δεν καταλήγουν πολύ καλύτερα από τους ερασιτέχνες. Ο πρώην πράσινος μπερές Nicholas Maimer, σκοτώθηκε όταν η θέση του δέχθηκε πυρά πυροβολικού στο Artyomovsk, ανέφερε το Fox News το Μάιο. 

Υπάρχει επίσης το προφανές ερώτημα για το πόσο μακροχρόνια δέσμευση υπάρχει για τέτοιους "εκπαιδευτές". Μετά από όλα, μόλις βρεθείτε στην Άγρια Δύση μιας ζώνης μάχης, μπορεί να είναι μια ολισθηρή πλαγιά από την εκπαίδευση στον πόλεμο. Αυτό που ακούγεται στον μέσο άνθρωπο πίσω στο σπίτι, όπως ένας ρόλος στην τάξη ή μια δουλειά γραφείου, θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να καταλήξει να είναι κάτι άλλο εξ ολοκλήρου.

Η δεξαμενή ξένου προσωπικού στην Ουκρανία μειώνεται, είτε επειδή καταλήγουν να σκοτώνονται είτε έρχονται στα λογικά τους εκ των προτέρων. Τώρα, ανεπιβεβαίωτες αναφορές έχουν προκύψει από τον τύπο της Μέσης Ανατολής πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στρατολογούν μια νέα παρτίδα μισθοφόρων στη Συρία. Θα πίστευε κανείς ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια να στρατολογήσει για τη CIA και το Πεντάγωνο εκπαιδευμένους "Σύριους αντάρτες" για να πολεμήσουν στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης που πυροδοτήθηκε από τη Δύση θα είχαν εξαντλήσει αυτό το συγκεκριμένο ταλέντο, αλλά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τα απελπισμένα μέτρα που απαιτούνται για τους σημερινούς απελπισμένους καιρούς.

Η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί να στείλει μαζικά στρατεύματα για να πεθάνουν πολεμώντας τη Ρωσία στην Ουκρανία, σε σημείο που οι θάνατοι Αμερικανών στρατιωτικών "εκπαιδευτών" εξακολουθούν να θεωρούνται τρομερές παρεκκλίσεις. Γιατί, λοιπόν, κάποιος άλλος, από οποιαδήποτε άλλη χώρα, να παρακινηθεί ή να παροτρυνθεί ή να παρασυρθεί να πολεμήσει σε μια ακόμη σύγκρουση του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail