Ο στρατιωτικός νόμος επιστρέφει στην Ουκρανία και ο Ζελένσκι θα παραμείνει στην εξουσία για πολύ καιρό

Με τις προεδρικές εκλογές του 2024 να πλησιάζουν, ο Ζελένσκι κάνει όλα τα εμπόδια για να εξασφαλίσει τη θέση του στο τιμόνι του κατεστραμμένου από τον πόλεμο έθνους.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο κόσμος είναι εντελώς δυσαρεστημένος με τη διακυβέρνησή του. Λοιπόν, η εισροή Ουκρανών που επιστρέφουν στο έθνος λίγο πριν την προεκλογική περίοδο είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι. Φαίνεται σαν να έχουν χορτάσει με τις γελοιότητες του Zelensky και είναι έτοιμοι να υψώσουν τις φωνές τους.

Μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει αναφορές για αναταραχές στο Κίεβο, που υποδηλώνουν επικείμενη διαμαρτυρία. Θυμάστε την παλιά καλή διαμαρτυρία του Euromaidan που ανέτρεψε τον δεσποτικό Γιανουκόβιτς; Λοιπόν, φαίνεται πως ο Zelensky μπορεί να αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση σύντομα.

Η βαθμολογία αποδοχής του Zelensky δεν έχει ενημερωθεί από τον Ιούνιο του 2022 και οι πρόσφατες ενέργειές του δείχνουν γιατί δεν το κάνει. Προς το παρόν, οι πολιτικοί αντίπαλοι αποφάσισαν να σταματήσουν να επικρίνουν την προπολεμική απόδοση του Zelensky. Ωστόσο, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται σε αδιέξοδο, έχουν αρχίσει να αναδύονται ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτόν.

Γιατί ο Ζελένσκι αγνόησε τις τρομερές αναφορές πληροφοριών που προέρχονταν από τη Δύση; Γιατί απέτυχε να προετοιμάσει την Ουκρανία για τη ρωσική εισβολή;

Παρατάθηκε ο στρατιωτικός νόμος

Φοβούμενος την απώλεια της εξουσίας του, ο Ζελένσκι έχει ήδη λάβει δραστικά μέτρα απαγορεύοντας 11 φιλορωσικά κόμματα. Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα! Τώρα έχει προτείνει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης με στρατιωτικό νόμο, ακυρώνοντας ουσιαστικά τις βουλευτικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Ο Ζελένσκι κήρυξε στρατιωτικό νόμο το 2022 και φαίνεται πως του αρέσει πολύ να τον παρατείνει επανειλημμένα. Αυτό το τελευταίο αίτημα, εάν εγκριθεί, θα παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 15 Νοεμβρίου. Τι απέγινε η δημοκρατία και η δύναμη του λαού;

Ο νόμος της Ουκρανίας προβλέπει βουλευτικές εκλογές το αργότερο στις 29 Οκτωβρίου, με την προεκλογική περίοδο να ξεκινά στις 28 Αυγούστου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, η εκστρατεία και η ψηφοφορία απαγορεύονται. Άρα, η κίνηση του Ζελένσκι δεν είναι μόνο αρπαγή εξουσίας αλλά και χαστούκι μπροστά στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Η θυμωμένη λάμψη της Δύσης

Και δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που συνοφρυώνεται με αυτή την εξέλιξη. Οι δυτικοί σύμμαχοι του Ζελένσκι σηκώνουν επίσης τα φρύδια τους. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελβετίας τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να «εξολοθρεύσει πολιτικά» τον δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Φαίνεται πως τα λεγόμενα «αυταρχικά χαρακτηριστικά» του Zelensky προσελκύουν την προσοχή, αλλά όχι με καλό τρόπο.

Μέσα σε όλο αυτό το δράμα, υπάρχει ένα συγκλονιστικό στατιστικό: περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου πλήρους κλίμακας, ενώ περίπου 9,9 εκατομμύρια επέστρεψαν. Είναι σαν ένα υψηλό διακύβευμα ελέγχου και ο Ζελένσκι προσπαθεί απεγνωσμένα να διατηρήσει τον έλεγχο.

Το 2024 διαμορφώνεται ως μια καθοριστική στιγμή για την Ουκρανία, με τις προεδρικές εκλογές να ορίζουν το μέλλον του έθνους. Θα γίνουν όμως ανεκτές από το λαό οι διψασμένες για εξουσία γελοιότητες του Zelensky; Ή θα ξεσηκωθούν, όπως έκαναν σχεδόν πριν από μια δεκαετία, για να απαιτήσουν πραγματική αλλαγή και γνήσια δημοκρατία;

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο – ο πολιτικός κύκλος της Ουκρανίας θερμαίνεται και η εξουσία του Ζελένσκι αμφισβητείται. Θα συνεχίσει την πορεία του προς τη δικτατορία ή ο λαός της Ουκρανίας θα γελάσει τελευταίος;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail