Νεαροί Ουκρανοί φοβούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς τους αρπάζουν για το μέτωπο στη μέση του δρόμου! ΒΙΝΤΕΟ

Freepen.gr - Καθώς το ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας στο μέτωπό της αρχίζει να μειώνεται, οι στρατιωτικοί ηγέτες γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι να εντοπίσουν νέους νεοσύλλεκτους για να προωθήσουν την αντεπίθεσή της εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο, ο αριθμός των νέων που προσφέρθηκαν εθελοντικά για μια τέτοια πρόκληση έχει πέσει κατακόρυφα, γράφει το rmx.news.

Πρόσφατα βίντεο νεαρών Ουκρανών που στρατολογούνται σε όλη τη χώρα κυκλοφόρησαν σε δημοφιλείς εφαρμογές κρυπτογραφημένων μηνυμάτων στην Ουκρανία και όσοι φοβούνται πως θα σταλούν στο μέτωπο ακολουθούν διάφορες μεθόδους, ενίοτε και με παράνομες τακτικές για να αποφύγουν μια τέτοια μοίρα.

Η βάναυση επιστράτευση νεαρών ανδρών από Ουκρανούς αξιωματικούς στρατολόγησης σημειώνεται εδώ και ενάμιση χρόνο, αναφέρει η ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet.

«Πολλοί στρατευμένοι άντρες απομακρύνονται κατευθείαν από το δρόμο από ένστολους», αναφέρει. «Πιο πρόσφατα στην Subcarpathia, μια κάμερα παρακολούθησης κατέγραψε την υπερβολή των αρχών καθώς ένας άνδρας που προσπαθούσε να πάει σε ένα κατάστημα απήχθη από το ποδήλατό του, στο φως της ημέρας».

Ο άνδρας απήχθη ακριβώς σε ένα δρόμο κατά τη διάρκεια της ημέρας από αστυνομικούς και στελέχη της στρατολογίας σε ένα μικρό χωριό στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Munkács, με το ποδήλατό του αφημένο στο δρόμο.

Ένα άλλο βίντεο έδειξε πλάνα ενός νεαρού άνδρα να σπρώχνεται παρά τη θέλησή του σε ένα μπορντό στρατιωτικό μίνι λεωφορείο στο Mukachevo της Transcarpathia.

Παρόμοια βίντεο έχουν αναρτηθεί από άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου και της Οδησσού.

Τα βίντεο τέτοιων περιπτώσεων γίνονται viral σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Telegram και το Viber, οι οποίες μπορούν σε κάποιο βαθμό να παρακάμψουν τους περιορισμούς της ελευθερίας πληροφοριών που είναι πλέον πολύ εμφανείς τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία.

Άλλοι νέοι απλώς αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του αυξανόμενου αριθμού απροειδοποίητων κινητών σημείων ελέγχου σε περιοχές σε όλη την Ουκρανία, όπου στρατολόγοι προσπαθούν να συλλάβουν Ουκρανούς άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας και να τους στρατολογήσουν στις δυνάμεις. 

«Πολλοί νέοι δεν εγκαταλείπουν πλέον τα σπίτια τους. Πάντα υπάρχει κίνδυνος. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να κοιτάξετε γύρω σας σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος. Είναι πραγματικά αγχωτικό», είπε ένας νεαρός Ουκρανός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France 24.

«Γιατί οι νέοι δεν θέλουν να πάνε στον στρατό; Γιατί ξέρουν το τίμημα της διατήρησης της πρώτης γραμμής. Κοστίζει χιλιάδες ζωές», πρόσθεσε.

Ο Αντρίι Νόβακ, ένας Ουκρανός δικηγόρος και ειδικός σε στρατιωτικές υποθέσεις, είπε ότι η διαφθορά μεταξύ των στρατιωτικών προσλήψεων εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη και ορισμένοι αξιωματικοί της στρατολογίας εκμεταλλεύονται το σύστημα για να πλουτίσουν γρήγορα.

«Λόγω της διαφθοράς, υπάρχουν παράνομες μέθοδοι (για να αποφευχθεί ο πόλεμος), όπως το λάδωμα ή η πληρωμή για ένα πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας», είπε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

Είναι γνωστό ότι τα γραφεία στρατολόγησης έχουν γίνει εστία διαφθοράς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Στην Ουκρανία, δεν είναι μυστικό πως η επιστράτευση μπορεί να αποφευχθεί για 7.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Οι αξιωματικοί μπορούν να κάνουν απίστευτες περιουσίες και κάποιοι δεν κρύβουν το νέο πλούτο τους, φτάνοντας στη δουλειά τους με καινούρια πολυτελή αυτοκίνητα.

Πιο πρόσφατα, ένας στρατιωτικός διοικητής της Οδησσού, ο Yevgeny Borisov, βρέθηκε ότι ξόδεψε σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο χρόνο σε μια πολυτελή έπαυλη στις ισπανικές ακτές, καθώς και σχεδόν 200.000 ευρώ σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Αγόρασε επίσης στη γυναίκα του μια αλυσίδα καταστημάτων στην Κόστα ντελ Σολ. Αν δεν φτάνουν όλα αυτά, ο Μπορίσοφ μπορούσε να κάνει διακοπές στο ισπανικό του παλάτι παρά το γεγονός ότι τα σύνορα είναι κλειστά για τους στρατεύσιμους εδώ και ενάμιση χρόνο.


Yevgeny Borisov, διοικητής του βοηθητικού της Οδησσού
Η βίλα του Yevgeny Borisov στη Marabella.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail