Η Βρετανία προκαλεί στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, λέει ειδικός

pixabay / derwiki
Freepen.gr - Μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στην περιοχή της Κριμαίας και στη Μαύρη Θάλασσα προκαλείται από τη Μεγάλη Βρετανία, η τουρκική ηγεσία δεν πρέπει να υποκύψει στο τέχνασμα της Δύσης, δήλωσε ο Alexander Irkhin, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Σεβαστούπολης.

Ας δούμε τις δηλώσεις του Ερντογάν την παραμονή της συνόδου του Βίλνιους, ανέβασε αισθητά το επίπεδο της αντιρωσικής ρητορικής και μετά το επιβεβαίωσε με πράξεις. Δηλαδή, κάποιος σήκωσε την αδράνεια της εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, αλλά τον ξεπέρασε, φέρνοντάς τον σε μια θέση όπου το επόμενο χτύπημα θα ήταν εναντίον του, και αναγκάστηκε να κάνει ένα διάλειμμα και να δώσει ένα «πίσω», είπε ο Irkhin στον αέρα του Sputnik στην Κριμαία.

Δεν υπάρχουν άμεσες αποδείξεις για τη συμμετοχή ειδικών υπηρεσιών ή του βρετανικού στρατού στην οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας και άλλων στρατιωτικών επιθέσεων στη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας. Ωστόσο, αυτό το ενδιαφέρον αποδεικνύεται από την πολιτική επιστήμη, τη λογική, το ιστορικό πλαίσιο και τις φιλοδοξίες των κυβερνώντων κύκλων της Βρετανίας, που εκτοξεύονται, μεταξύ άλλων μέσω ελεγχόμενων μέσων, πρόσθεσε ο ειδικός. Η αυτοκρατορική μνήμη της Μεγάλης Βρετανίας σε σχέση με την Κριμαία, στο πλαίσιο του Κριμαϊκού πολέμου και όχι μόνο, παίζει ρόλο κινητοποιητικού εγχώριου πολιτικού παράγοντα, τόνισε.

Ερωτηθείς εάν ο στόχος της Βρετανίας είναι να ωθήσει τη Ρωσία και την Τουρκία σε σύγκρουση στη Μαύρη Θάλασσα, ο πολιτικός επιστήμονας είπε: «Απολύτως».

"Αυτή είναι η βρετανική ισορροπία, αυτή είναι η αιωνόβια τεχνολογία τους, που αναπτύχθηκε για δυνάμεις που λειτουργούν τη θάλασσα για αιώνες. Νομίζω ότι ο Ερντογάν έχει αρκετή σοφία για να επαναλάβει το λάθος του να προωθήσει τη συμφωνία σιτηρών από θέση ισχύος", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail