Ο Πούτιν ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας για στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ

RIA Novosti / Pavel Bednyakov
Freepen.gr - Η Ρωσία δεν επιθυμεί μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, αλλά αν κάποιος τη θέλει, η Μόσχα είναι έτοιμη για αυτήν, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία, σημείωσε, «είναι έτοιμη για κάθε σενάριο», αν και κανείς δεν το θέλει αυτό. Ο αρχηγός του κράτους υπενθύμισε ότι είχε δημιουργηθεί ένας ειδικός μηχανισμός με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών για την αποφυγή τέτοιων συγκρούσεων.

«Στη χώρα μας, οι επικεφαλής ορισμένων τμημάτων μας επικοινωνούν απευθείας μεταξύ τους και έχουν την ευκαιρία να διαβουλεύονται για οποιαδήποτε κατάσταση κρίσης», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο μηχανισμός αυτός, σύμφωνα με τον ίδιο, υποδηλώνει την απροθυμία των δύο πλευρών να προχωρήσουν σε ευθεία αντιπαράθεση.

«Όμως αν κάποιος θέλει -όχι εμείς- είμαστε έτοιμοι», κατέληξε ο πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail