Η «προειδοποίηση» του Μπάιντεν για τον Πούτιν και τα πυρηνικά είναι μια διεστραμμένη προβολή των ΗΠΑ

Public domain
Οι Ηνωμένες Πολιτείες –η μόνη χώρα που χρησιμοποίησε ποτέ ατομικά όπλα στον πόλεμο, και αυτό σε έναν κυρίως άμαχο πληθυσμό– έχουν το συγκλονιστικό θράσος να προειδοποιούν τον κόσμο για τον «πραγματικό κίνδυνο» της χρήσης πυρηνικών από τη Ρωσία.

Editorial - Strategic Culture / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη πηγάζει από τις τρελές πολεμοχαρείς δυτικές δυνάμεις που εξαπατούν το κοινό τους σχετικά με τις εγκληματικές προκλήσεις τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σε συγκέντρωση οικονομικού περιεχομένου στην Καλιφόρνια αυτή την εβδομάδα (19 Ιουνίου) ότι φοβάται πως ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν εκνευρίζεται σαν ένας διαταραγμένος ψυχοπαθής που πρέπει να αποσπάσει την προσοχή από την άθλια διαφθορά της οικογένειάς του και την εγκληματική του πολεμική.

Είναι οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους που έχουν επανειλημμένα προσποιηθεί ότι το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία είναι πυρηνικό εν μέσω ισχυρισμών ότι η Ρωσία είναι ο κακός με ένα βάρβαρο σχέδιο. Η βωμολοχία είναι πως η συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει κλιμακώσει απερίσκεπτα τη σύγκρουση και παρόλα αυτά ο Μπάιντεν παρουσιάζεται ως φωνή λογικής προειδοποίησης για τον καταστροφικό κίνδυνο που έχουν δημιουργήσει οι αποφάσεις του (ή αυτές του αυτοκρατορικού βαθέως κράτους που δουλικά ακολουθεί).

Η τελευταία ευγενής στάση του Μπάιντεν αφορούσε την απόφαση της Μόσχας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη γειτονική Λευκορωσία (με την πλήρη συμφωνία του Μινσκ, πρέπει να σημειωθεί). Αυτό που παρέλειψε να αναφέρει ο Μπάιντεν –και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γενικά παραλείπουν να αναφέρουν επίσης– είναι πως η κοινή απόφαση Ρωσίας και Λευκορωσίας είναι μια ανταπόδοση στη μακροχρόνια ανωμαλία της ανάπτυξης από τις ΗΠΑ άνω των 100 τακτικών πυρηνικών βομβών σε πέντε μέλη του ΝΑΤΟ: Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Τουρκία.

Λίγες μόνο μέρες πριν ο Μπάιντεν κάνει την παράστασή του ως ιππότης, προστατεύοντας φαινομενικά τον κόσμο, ο Πρόεδρος Πούτιν επανέλαβε πως το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας προορίζεται αποκλειστικά για αποτροπή και άμυνα. Αναφέρθηκε στο γνωστό αμυντικό δόγμα της Ρωσίας που ορίζει ότι τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εάν η υπαρξιακή επιβίωση της Ρωσίας απειληθεί από στρατιωτική επίθεση. Ο Πούτιν είπε πως ενώ υπάρχει πάντα ο πιθανός κίνδυνος κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε πυρηνική σύγκρουση, τόνισε ότι οι παρούσες συνθήκες δεν πληρούν το όριο για τη χρήση τέτοιων όπλων.

«Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τακτικά πυρηνικά», είπε ο Πούτιν στους αντιπροσώπους στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις 16 Ιουνίου.

Τα σχόλιά του θεωρήθηκαν επίσης ως κατηγορηματική απόρριψη της ιδέας της προληπτικής ή πρώτης χρήσης πυρηνικών όπλων. Το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας απαγορεύει εξ ορισμού μια τέτοια χρήση. Αλλά η ιδέα τέθηκε με αμφιλεγόμενο τρόπο την περασμένη εβδομάδα σε ένα άρθρο που έγραψε ο διαπρεπής Ρώσος πολιτικός αναλυτής Σεργκέι Καραγκάνοφ. Ακολούθησε μια έντονη ρωσική δημόσια συζήτηση με αρκετούς άλλους εξέχοντες στοχαστές και ειδικούς της πολιτικής που απέρριψαν την ακραία πρόταση του Καραγκάνοφ.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρχιστράτηγος της Ρωσίας τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για να υποστηρίξει την αποκλειστικά αμυντική χρήση των πυρηνικών όπλων. Δηλαδή, ο Πούτιν απέκλεισε οποιαδήποτε προληπτική ανάπτυξη.

Ωστόσο, ενάντια σε όλες τις επίσημες δηλώσεις και στοιχεία, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται επίμονα ότι ο Πούτιν είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Οι τελευταίες δηλώσεις του Μπάιντεν τροφοδοτούν τη συγκεκριμένη φωτιά.

Ο πραγματικός κίνδυνος εδώ δεν είναι από τη Ρωσία, αλλά μάλλον το επαναλαμβανόμενο συμπέρασμα των δυτικών ηγετών και των μέσων ενημέρωσης που, όπως σημείωσε ο Πούτιν, «χαμηλώνει το κατώφλι» για τη χρήση πυρηνικών όπλων επειδή ενσταλάζει την ολέθρια κανονικότητα και τον παρανοϊκό φόβο στο δυτικό κοινό πως περιμένει ένα μέγιστο αποτρόπαιο αποτέλεσμα. Η απαγόρευση των Ρώσων αθλητών, της λογοτεχνίας, της μουσικής και ούτω καθεξής, μαζί με τη συνεχή συκοφάντηση και απανθρωποποίηση του ρώσικου λαού και τις νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια της χώρας φαίνεται να έχουν ως στόχο να υποδαυλίσουν την ιδέα ότι η Ρωσία είναι ικανή να χρησιμοποιεί ιδιότροπα πυρηνικά.

Έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα. Αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη πλύση εγκεφάλου.

Ο Μπάιντεν και οι όμοιοί του με τη δυτική ελίτ είναι γεμάτοι από αυτό. 

Η προπαγανδιστική αφήγηση των δυτικών μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται στο τι θα κάνει ή δεν θα κάνει η «κακή Ρωσία» είναι μια φοβερή ψυχολογική προβολή που έχει σκοπό να κρύψει την πραγματική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Γεγονός είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μοναδικές μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων όσον αφορά το «δικαίωμα» για την πρώτη χρήση πυρηνικών όπλων. Οι ΗΠΑ έχουν ένα δόγμα για το «Παγκόσμιο Άμεσο χτύπημα» το οποίο είναι ένα δραστικό σχέδιο για τον «αποκεφαλισμό» ενός καθορισμένου εχθρού, συμπεριλαμβανομένων των μη πυρηνικών κρατών, με προληπτική επίθεση. Δεδομένης της χαμηλής νοημοσύνης και της υπερύβρεως που επικρατεί τώρα για τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης της Ουάσιγκτον, αυτό είναι ένα περίπλοκο ενδεχόμενο.

Και ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που έριξαν ατομικές βόμβες σε Ιάπωνες αμάχους προκαλώντας πάνω από 200.000 θανάτους σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. Αυτός ο άφατος τρόμος μπορεί να θεωρηθεί ως δράση πρώτης χρήσης.

Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο αναπτύσσουν τακτικά πυρηνικά όπλα σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά παράβαση της Συνθήκης Μη Διάδοσης του 1970, αλλά έχουν επίσης ακυρώσει μονομερώς τρεις σημαντικές συμφωνίες ελέγχου των όπλων με τη Ρωσία, την Αντιβαλλιστική Συνθήκη, τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις μέσου βεληνεκούς και τη Συνθήκη Ανοιχτών Ουρανών. Αυτό συμβαίνει ενώ οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει πυρηνική ικανότητα μικρού βεληνεκούς στην Πολωνία και τη Ρουμανία, μειώνοντας τον πιθανό χρόνο χτυπήματος στη Μόσχα σε λίγα λεπτά.

Αυτή την εβδομάδα η Ουάσιγκτον ανέπτυξε στρατηγικά πυρηνικά βομβαρδιστικά στη Σουηδία και την Ινδονησία για πρώτη φορά. Ένα από τα πυρηνικά της υποβρύχια ελλιμενίστηκε επίσης στη Νότια Κορέα.

Εν τω μεταξύ, στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ έχουν εξοπλίσει μέχρι τα δόντια ένα νεοναζιστικό και αντιρωσικό καθεστώς. Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση αφιερώνουν για αυτό το καθεστώς εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Σε μια σύνοδο κορυφής της λεγόμενης «ουκρανικής ανάκαμψης» στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα, διάφοροι δυτικοί ηγέτες μίλησαν για την Ουκρανία «μέρος της οικογένειάς μας» και υποσχέθηκαν να λεηλατήσουν ουσιαστικά παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για να τα δωρίσουν σε αυτό το διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου. Πράγματι, κάποια οικογένεια!

Τους τελευταίους 16 μήνες από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική της παρέμβαση στην Ουκρανία για να αποτρέψει την επιθετικότητα υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ που είχε εξαπολυθεί το 2014 με ένα πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από τη CIA στο Κίεβο, ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι δυτικοί λακέδες του έχουν κλιμακώσει τη σύγκρουση με ολοένα και πιο θανατηφόρο εξοπλισμό. Έχουν παραδοθεί άρματα μάχης και τώρα μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής είναι καθ' οδόν. Αυτή την εβδομάδα αμερικανοί νομοθέτες κάλεσαν τον Μπάιντεν να προμηθεύσει τους τακτικούς πυραύλους του Στρατού (ATACMS) με βεληνεκές 300 χιλιομέτρων. Η Βρετανία έχει ήδη προμηθεύσει πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow.

Μια γέφυρα στην Κριμαία που ελέγχεται από τη Ρωσία χτυπήθηκε αυτή την εβδομάδα από πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς του ΝΑΤΟ. Πύραυλοι του ΝΑΤΟ έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή του φράγματος Kakhovka στην περιφέρεια Kherson, καθώς και για την επίθεση σε ρωσικό έδαφος πριν από τον πόλεμο. Το υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ καθεστώς του Κιέβου έχει βάλει στο στόχαστρο τη Μόσχα με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Παρά τις υπερβολικές δαπάνες και την προσπάθεια της Δύσης να χρησιμοποιηθεί το καθεστώς του Κιέβου ως κριός για να νικήσει στρατηγικά τη Ρωσία, ο ουκρανικός πόλεμος με αντιπροσώπους χάνεται από τη Ρωσία. Το Κίεβο μπορεί να είναι οπλισμένο μέχρι τα δόντια, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις βγάζουν αυτά τα δόντια με τρομερό ρυθμό.

Η αντεπίθεση που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου από το καθεστώς του Κιέβου αποδεκατίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν οδήγησε σκληρά και κυνικά την Ουκρανία σε σφαγή. Περίπου 200.000-300.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί συνολικά από τότε που ξέσπασε αυτός ο πόλεμος. 13.000 τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Το πραγματικά αποτρόπαιο είναι πως ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ή τουλάχιστον να είχε σταματήσει το Μάρτιο του 2022 με την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας από τη Μόσχα και το Κίεβο. Αυτή η συμφωνία γνωστή ως Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης – πνίγηκε κατά τη γέννηση και πετάχτηκε στον κάδο των σκουπιδιών από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, επειδή οι δυτικές δυνάμεις είχαν εμμονή να νικήσουν τη Ρωσία μέχρι τον «τελευταίο Ουκρανό».

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ΝΑΤΟικός τους άξονας είναι οι κληρονόμοι της ναζιστικής Γερμανίας. Αυτή η εβδομάδα σηματοδότησε την 82η επέτειο της ναζιστικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση τον Ιούνιο του 1941. Έως και 27 εκατομμύρια Ρώσοι και άλλοι Σλάβοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση που τελικά έληξε με την ηρωική νίκη του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο.

Για την Ουάσιγκτον και τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ, ο μακροχρόνιος πόλεμος συνεχίζεται κατά της Ρωσίας. Αλλά η νίκη της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης φαίνεται εξασφαλισμένη από τις ανώτερες στρατιωτικές της δυνάμεις.

Αυτό οδηγεί σε μια ιστορική καταστροφή – θα μπορούσε να πει κανείς ακόμη και νέμεσις – για τις δυτικές δυνάμεις. Αντιμετωπίζουν την ήττα όχι μόνο στρατιωτικά αλλά πολιτικά και ηθικά. Η μακροχρόνια εξαπάτησή τους και η παρωδία τους ως «εξαιρετικών» και «ηθικών ανωτέρων» καταρρέουν. Δεδομένων αυτών των απίστευτα υψηλών διακυβεύσεων επικείμενης καταστροφικής ήττας, ο πραγματικός κίνδυνος είναι ότι ο Μπάιντεν και ο διεφθαρμένος δυτικός κυβερνητικός μηχανισμός του θα διπλασιάσουν τις απώλειές τους προκειμένου να ανακτήσουν απεγνωσμένα. Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και η Σία θα κλιμακώσουν περαιτέρω την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, θα αναπτύξουν τμήματα του ΝΑΤΟ στο έδαφος ή θα καταφύγουν στην υποκίνηση πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία;

Κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα των δυτικών δυνάμεων είναι μια διεστραμμένη προβολή της δικής τους κακής, εγκληματικής συμπεριφοράς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail