«Ακόμη και οι ισχυρές δυτικές οικονομίες μετατρέπονται σε αποικίες»

Freepen.gr - Ακόμη και οικονομικά ισχυρές και ανεπτυγμένες δυτικές χώρες έχουν μετατραπεί σε αποικίες, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι δυτικές χώρες, ακόμη και οι ισχυρές και ανεπτυγμένες οικονομίες, έχουν γίνει αποικίες», σημείωσε η διπλωμάτης, μιλώντας σε ένα ρωσο-αφρικανικό φόρουμ γυναικών.

"Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη γίνει νεο-αποικίες. Είναι οικονομικά ισχυρά, έχουν μακρά ιστορία δημοκρατικής ανάπτυξης και πολλά έχουν γεννήσει δημοκρατικές ελευθερίες στο παρελθόν. Ωστόσο, σήμερα, δεν εξαρτώνται μόνο, αλλά είναι εντελώς υποταγμένα στη βούληση της Μητρόπολης τους - δηλαδή του αγγλοσαξονικού κόσμου-από την άποψη της οικονομίας, της πολιτικής και της ηθικής. Ωστόσο, ο κόσμος δεν είναι πρόθυμος να ακολουθήσει το παλιό μονοπάτι, να επιστρέψει στην ίδια παλιά διαδρομή και να επαναλάβει τα ίδια λάθη", πρόσθεσε.

«Δεν παλεύουμε μόνο για τον εαυτό μας· παλεύουμε για το μέλλον του κόσμου, αποφασίζοντας αν θα είναι ένας ελεύθερος κόσμος ή θα επιστρέψουμε στο αποικιακό παρελθόν», σημείωσε η Ζαχάροβα.

Ωστόσο, ο διπλωμάτης επεσήμανε ότι η Ρωσία και η Αφρική δεν ήταν έτοιμες να θυσιάσουν την ελευθερία για υλικά οφέλη όπως έκαναν ορισμένες δυτικές χώρες. "Αν και εκτιμούμε την υλική ευημερία, υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα. Η ευημερία στρέφεται εναντίον των ανθρώπων όταν δεν υπάρχει εσωτερική ελευθερία, ελεύθερη βούληση και κατανόηση του τι είναι καλό και τι κακό", τόνισε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail