Το ΔΝΤ προειδοποιεί για απότομη αύξηση των τιμών των σιτηρών

pixabay / picjumbo_com
Freepen.gr - Οι παγκόσμιες τιμές των σιτηρών θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 15% μετά την άρνηση της Ρωσίας να ανανεώσει την πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ.

Ο Pierre-Olivier Gourinchas δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη πως η Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας ήταν "πολύ καθοριστική" για την εξασφάλιση άφθονης προσφοράς σιτηρών τον τελευταίο χρόνο και η καταγγελία της συμφωνίας είναι "πιθανό να ασκήσει ανοδική πίεση στις τιμές των τροφίμων".
 
Ενώ το ΔΝΤ εξακολουθεί να αξιολογεί τις προβλέψεις του σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της κίνησης της Ρωσίας, η αύξηση των τιμών των σιτηρών κατά 10% έως 15% είναι "μια λογική εκτίμηση", δήλωσε ο Gourinchas.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail