Ούγγροι στρατιώτες από την περιοχή Υπερκαρπάθια της Ουκρανίας συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή τους στο μέτωπο

Freepen.gr -
Ένας άλλος Ούγγρος στρατιώτης από την Υπερκαρπάθια της Ουκρανίας σκοτώθηκε στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο οποίος τώρα διαρκεί σχεδόν 500 ημέρες, αναφέρει η ουγγρόφωνη ουκρανική πύλη ειδήσεων Kárpátaljai Igaz Szó.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Béla Bojza [φωτο] πέθανε σε νοσοκομείο στο Herszon μετά από τραυματισμό. Ο 44χρονος στρατιώτης ήταν κάτοικος του χωριού Ρατ στην επαρχία Ουνγκ και επιστρατεύθηκε φέτος το Φεβρουάριο, είπαν στενοί φίλοι του θύματος. Ο δεύτερος ήρωας από την περιοχή Szürte άφησε πίσω του μια μικρή κόρη.

Στον πόλεμο που ξέσπασε στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι, η ουγγρική ειδησεογραφική πύλη έμαθε ότι υπήρχαν ήδη σχεδόν 30 ταυτοποιημένα Ουγγρικά θύματα στην Υπερκαρπάθια. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός πιστεύεται πως είναι πολύ υψηλότερος. Περίπου 400 στρατιώτες ουγγρικής καταγωγής από την Υπερκαρπάθια υπηρετούν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Προηγουμένως, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προσδιόρισε τον αριθμό των Ούγγρων που πέθαναν πολεμώντας για την Ουκρανία σε εκατοντάδες.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων αντιμετωπίζεται ως πολεμικό μυστικό στην Ουκρανία και οι αρχές υπόσχονται να δημοσιεύσουν τις λεπτομέρειες των καταλόγων θυμάτων μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail