Οι Γερμανοί πρέπει να προετοιμαστούν για «δύσκολα χρόνια» λόγω της ενεργειακής μετάβασης, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομίας των Πράσινων

pixabay / geraltgeralt
Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει αρκετά δύσκολα χρόνια λόγω του συνδυασμού της μετάβασης σε βιώσιμες πηγές ενέργειας και του αυξανόμενου κόστους της ενέργειας, προειδοποίησε ο υπουργός Πράσινων Οικονομικών Υποθέσεων της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός, ο οποίος εδώ και καιρό ζητούσε μια ριζική αλλαγή της ενεργειακής πολιτικής, είπε πως η Γερμανία θα αντιμετωπίσει «πέντε δύσκολα χρόνια μπροστά» και αποκάλυψε ότι η χώρα θα πρέπει να δανειστεί για να στηρίξει το ενεργειακό κόστος των εταιρειών ή να χάσει τη βιομηχανία της.

«Δύσκολα χρόνια πράσινης βιομηχανικής μετάβασης θα επιβαρύνουν τους ανθρώπους», είπε ο Χάμπεκ, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ αναμένει πως η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,3% φέτος.

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία προειδοποίησε το Μάιο ότι η χώρα εισέρχεται σε ύφεση και ορισμένες μεγάλες εταιρείες ήδη σκέφτονται να φύγουν από τη Γερμανία, τροφοδοτώντας φόβους για απώλεια βιομηχανικής παραγωγής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail