Η Ιαπωνία φοβάται το πλεονέκτημα της Κίνας έναντι της Ταϊβάν

pixabay / jorono
Freepen.gr - Η ισορροπία των στρατιωτικών δυνάμεων κατά τη σύγκριση της ηπειρωτικής Κίνας και της Ταϊβάν «γέρνει γρήγορα» υπέρ των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, μια τέτοια αξιολόγηση της κατάστασης περιέχεται στη Λευκή Βίβλο για την Άμυνα της Ιαπωνίας, την ετήσια έκθεση του Υπουργείου Άμυνας της της χώρας, η οποία παρουσιάστηκε στην κυβέρνηση την Παρασκευή.

Η έκθεση σημειώνει πως μόνο όσον αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες, σε όρους δολαρίων, η ηπειρωτική Κίνα είναι 17 φορές μεγαλύτερη από την Ταϊβάν.

«Η σύγκριση των στρατιωτικών δυνάμεων δεν αφορά μόνο το προσωπικό, την ποιότητα και την ποσότητα του εξοπλισμού, αλλά αξιολογείται επίσης από τους υποτιθέμενους στόχους των στρατιωτικών επιχειρήσεων, τη διαχείριση, τα προσόντα του προσωπικού, την επιμελητεία», καταλήγει η έκθεση. 

Σημειώνεται ότι, σε γενικές γραμμές, η στρατιωτική ισορροπία της ηπειρωτικής Κίνας και της Ταϊβάν «κλίνει ταχύτατα» υπέρ του Πεκίνου. 

Η Λευκή Βίβλος Άμυνας είναι μια ετήσια έκθεση του Υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας για την κατάσταση στον κόσμο όσον αφορά την άμυνα της χώρας, καθώς και για τις δραστηριότητες των Δυνάμεων Αυτοάμυνας κατά το παρελθόν έτος και τις κύριες τάσεις στον κόσμο και στον τομέα της ιαπωνικής άμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail